Eerste Groene Pluim Oisterwijk gaat naar De Cromvoirtse

maandag 9 oktober 2023

Wethouder Eric Logister reikte vorige week de allereerste Oisterwijkse Groene Pluim uit aan Ronnie van den Hurk, 1 van de directieleden bij De Cromvoirtse. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. In Nederland zijn er inmiddels 60 Groene Pluimen uitgereikt.

Wethouder Eric Logister met directielid De Cromvoirtse

De Cromvoirtse levert metaal op maat in bouwpakketten, zoals RVS-onderdelen voor grote bakkerijmachines, of de ombouw voor auto’s en maaiboten. De directie wil de wereld beter achterlaten voor de volgende generatie. Bij investeringen of ontwikkelingen komt het thema duurzaamheid dan ook altijd aan de orde. Zo heeft De Cromvoirtse een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om energiebesparing, het efficiënt inzetten van (rest)materialen en kennisdeling.

Voorbeeld voor anderen

Voor ons een goede reden om dit bedrijf eens in het zonnetje te zetten. Wethouder Eric Logister: “Ook in Oisterwijk staat een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving hoog op de agenda. De uitdagingen waar we voor staan kunnen wij niet alleen oplossen. Daar hebben we ondernemers, maar ook inwoners en andere betrokkenen voor nodig. We zijn trots op bedrijven als De Cromvoirtse die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Met de uitreiking van de Groene Pluim hopen wij dat zij hiermee een inspiratiebron zijn voor anderen.”

Stimuleringsprijs

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor bedrijven die zich opvallend inzetten op het vlak van duurzaamheid en sociaal beleid. Om voor zo’n pluim in aanmerking te komen doorloopt het bedrijf een door professionals uitgevoerde audit. De Cromvoirtse heeft volgens deze accreditatiecommissie een zeer gedreven directie, die de wereld beter wil achterlaten voor de volgende generatie. Bij investeringen of ontwikkelingen komt het thema duurzaamheid dan ook altijd aan de orde.

Voor meer informatie over de Groene Pluim kijk je op de website www.degroenepluim.nl/groenepluimhouders/