Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag u parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De kaart is maximaal 5 jaar geldig, persoonsgebonden en niet gekoppeld aan een kenteken.

Gehandicaptenparkeerkaart

Wanneer komt u in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart?

  • bestuurderskaart: als u langer dan 6 maanden met de gebruikelijke loophulpmiddelen niet meer dan 100 meter kunt lopen
  • passagierskaart: als u continu afhankelijk bent van de hulp van een bestuurder

De gemeente Oisterwijk houdt zich aan de landelijke regeling. Deze vindt u op Overheid.nl

Kosten

ProductPrijs
Gehandicaptenparkeerkaart, 1e aanvraag€ 139,10
Gehandicaptenparkeerkaart, verlenging€   65,50
Vervanging bij verlies of diefstal€   25,60

Let op: de aanvraag wordt pas na betaling in behandeling genomen. U betaalt dus altijd deze kosten, ook als blijkt dat u niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerkaart.

De gehandicaptenparkeerkaart is persoonsgebonden. Bij overlijden moet de kaart worden ingeleverd. Diefstal of verlies moet u meteen melden.

Aanvragen

Bel de gemeente om een aanvraagformulier gehandicaptenparkeerkaart op te vragen: (013) 529 13 11. Met het ingevulde formulier vraagt de gemeente een medisch advies op bij een onafhankelijke arts. De arts bespreekt uw handicap met u en vraagt als dat nodig is meer informatie op bij specialisten. Er is geen uitgebreid lichamelijk onderzoek. Met het medisch advies dat volgt uit dit gesprek, beoordeelt de gemeente of u recht hebt op een gehandicaptenparkeerkaart.

Afhandeling en geldigheid

Bij een positief besluit haalt u de parkeerkaart persoonlijk af bij de receptie van het gemeentekantoor. De afhandelingstermijn is maximaal 8 weken. De gehandicaptenparkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig. Na afloop van deze periode kunt u een nieuwe aanvraag indienen. De gehandicaptenparkeerkaart is geldig in heel Europa.