Parkeren

In het centrum van Oisterwijk is het betaald parkeren. Borden langs de route richting het centrum geven aan waar de parkeerplaatsen zijn. In Moergestel parkeer je gratis.

Wanneer betaald parkeren

  • maandag tot en met donderdag: 9.00 - 18.00 uur
  • vrijdag: 9.00 - 21.00 uur
  • zaterdag: 9.00 - 17.00 uur

Betalen

Je betaalt met muntgeld, pinpas (ook contactloos) of via een app op je smartphone.

Wil je met je smartphone betalen, download dan een app via de AppStore (Iphone en Ipad) of Google Play Store (Android). De volgende apps zijn bij ons beschikbaar:

Je moet je wel eenmalig aanmelden bij een van bovenstaande aanbieders. Naast parkeergeld betaal je soms ook maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van de app. 

Parkeerplaatsen Oisterwijk

Download de kaart parkeerplaatsen Oisterwijk:

Parkeren blauwe zone en ontheffing

Rondom het centrum van Oisterwijk zijn een aantal parkeerschijfzones. Deze zones herken je aan de blauwe lijnen en verkeersborden. Binnen deze zones mag je maximaal 2 uur parkeren met een parkeerschijf. Dit geldt ook voor bewoners. 

Bewoners en bedrijven binnen de blauwe zone mogen een ontheffing aanvragen. Je mag dan altijd zonder parkeerschijf parkeren. Een ontheffing kost €43,- en is geldig tot 31 december van dat jaar. Dus krijg je op 1 juni 2020 een ontheffing, dan is deze geldig tot 31 december. Daarna verleng je de ontheffing voor het volgende jaar. Het aanvragen van de ontheffing doe je met het 'aanvraagformulier ontheffing parkeerschijfzone'. Het verlengen van de ontheffing regel je zelf met het online formulier 'Verlengingsaanvraag ontheffing parkeerschijfzone'. Je krijgt van ons geen bericht wanneer de ontheffing afloopt, dus zet dit in je agenda.

Carpoolplaats Moergestel

Bij de afrit van de A58 bij Moergestel is een carpoolplaats. Hier kun je gratis parkeren. Er is een oplaadpaal voor 2 elektrische auto's.

Parkeren voor gehandicapten

In Oisterwijk zijn gehandicaptenparkeerplaatsen waar je met een geldige gehandicaptenparkeerkaart gratis kunt parkeren. Het is ook mogelijk een gehandicaptenparkeerplaats bij je woning aan te vragen. 

Parkeervergunning

Woon je in de betaald parkeerzone of heb je daar je bedrijf, dan kun je een parkeervergunning aanvragen. Meer informatie staat op de pagina Parkeervergunning.