Parkeren

In het centrum van Oisterwijk is het betaald parkeren. Borden langs de route richting het centrum geven aan waar de parkeerplaatsen zijn. In Moergestel parkeert u gratis.

Wanneer betaald parkeren

  • maandag tot en met donderdag: 9.00 - 18.00 uur
  • vrijdag: 9.00 - 21.00 uur
  • zaterdag: 9.00 - 17.00 uur

Betalen

U betaalt met muntgeld, pinpas of via een app op uw smartphone.

Wilt u met uw smartphone betalen, download dan een app via de AppStore (Iphone en Ipad) of Google Play Store (Android). In de gemeente Oisterwijk zijn volgende apps beschikbaar:

U moet zich wel eenmalig aanmelden bij een van bovenstaande aanbieders. U betaalt naast parkeergeld soms ook maandelijkse abonnementskosten voor het gebruik van de app. 

Parkeerplaatsen Oisterwijk

Download de kaart parkeerplaatsen Oisterwijk:

Parkeren met een parkeerschijf (blauwe zone)

Rondom het centrum van Oisterwijk zijn een aantal parkeerschijfzones. Deze zones herkent u aan de blauwe lijnen en verkeersborden. Binnen deze zones mag u maximaal 2 uur parkeren met een parkeerschijf. Dit geldt ook voor bewoners. 

Bewoners mogen een ontheffing aanvragen. U mag dan altijd zonder parkeerschijf parkeren. Een ontheffing kost €23,15 per jaar. Het aanvragen van de ontheffing doet u met het 'aanvraagformulier ontheffing parkeerschijfzone (PDF, 69 kb) '. Het verlengen van de ontheffing regelt u zelf, u krijgt hier geen bericht over.

Carpoolplaats Moergestel

Bij de afrit van de A58 bij Moergestel is een carpoolplaats. Hier kunt u gratis parkeren. Er is een oplaadpaal voor 2 elektrische auto's.

Parkeren voor gehandicapten

In Oisterwijk zijn gehandicaptenparkeerplaatsen waar u met een geldige gehandicaptenparkeerkaart gratis kunt parkeren. Het is ook mogelijk een gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning aan te vragen. 

Parkeervergunning

Woont u in de betaald parkeerzone of heeft u daar uw bedrijf, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Meer informatie vindt u op de pagina Parkeervergunning.