Gevonden en verloren

Ben je iets kwijt of heb je iets gevonden? Op deze pagina lees je waar je terecht kunt.

Iets kwijtgeraakt tijdens Intents?

Er zijn verschillende dingen gevonden zoals sleutels, portemonnees, rijbewijzen, studentenpassen, OV-chipkaarten en bankpassen. Bankpassen worden teruggestuurd naar de betreffende bank. OV-chipkaarten worden teruggestuurd naar de NS. Rijbewijzen sturen we terug naar de gemeente waar je het rijbewijs hebt gehaald. Kom voor de overige voorwerpen langs bij de gemeente. Vergeet niet legitimatie mee te nemen! Woon je ver weg of wil je zeker weten dat jouw voorwerp erbij ligt? Bel dan eerst even: (013) 529 13 11.

Als je jouw identiteitsbewijs bent verloren, kun je deze niet meer terugkrijgen. Je moet daarvoor aangifte doen bij jouw eigen gemeente. Woon je in Oisterwijk? Kom dan persoonlijk langs (maak eerst een afspraak). Je kunt dan ook, als je wilt, tegelijkertijd een nieuwe aanvragen.

Ik ben iets kwijt

Ben je iets kwijt? Meld dit op www.verlorenofgevonden.nl. Je krijgt dan ook een bevestiging van uw melding, soms vraagt jouw verzekering hierom.

Verloren identiteitsbewijs

Een rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs verloren? Aangifte bij de politie is niet nodig. Je ondertekent een vermissingsverklaring bij de gemeente. Hiermee vraag je een nieuw document aan.

Is jouw document gevonden en bij de gemeente afgegeven, dan neemt de gemeente zo snel mogelijk contact met je op.

Verloren pasjes

Bankpassen, ov-chipkaarten en dergelijke stuurt de gemeente meteen terug naar de betreffende bank of organisatie.

Lijst gevonden voorwerpen

Op www.verlorenofgevonden.nl zie je een overzicht van de gevonden voorwerpen.

Ik heb iets gevonden

Als je iets gevonden hebt, kun je 2 dingen doen:

  • zelf bewaren
  • afgeven bij de gemeente

Zelf bewaren gevonden voorwerp

Je bewaart het voorwerp zelf voor de eigenaar. Je moet dan wel een melding maken via www.verlorenofgevonden.nl. Je kunt ook langsgaan bij de receptie van het gemeentekantoor tijdens de openingstijden. Meldt de eigenaar zich binnen 1 jaar? Dan geef je het voorwerp terug. Als de eigenaar zich niet meldt, dan is het voorwerp van jou.

Gevonden voorwerp afgeven bij gemeente

Je geeft het gevonden voorwerp af bij de receptie tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor. Een afspraak maken is niet nodig. De volgende voorwerpen geef je niet af:

  • dieren: breng deze naar de dierenopvang
  • medicijnen: breng deze naar de apotheek
  • gevaarlijke stoffen: meld dit bij de gemeente. De gemeente zorgt voor verwijdering van de stoffen

De gemeente bewaart gevonden voorwerpen met een waarde tot €450,- 3 maanden. Voorwerpen met een waarde boven de €450,- bewaart de gemeente 1 jaar.

Gevonden identiteitsbewijzen

Gevonden identiteitsbewijzen geef je af bij de gemeente. Dit kan aan de receptie tijdens openingstijden of per post:

Gemeente Oisterwijk
Antwoordnummer 12
5060 VB Oisterwijk (een postzegel is niet nodig)