Werk aan de weg

Het hele jaar door werken wij in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vind je ze hier.

Werkzaamheden KVL-Blokshekken

De afgelopen maanden werkten we aan de weg ter hoogte van spoorwegovergang Blokshekken. Het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) is aangepakt en de Ambachtstraat aan de zijde van het KVL-terrein is verlegd.

We vragen extra aandacht voor de nieuwe verkeerssituatie op kruispunt Blokshekken. Fietsers hebben op het kruispunt geen voorrang op gemotoriseerd verkeer dat vanaf de spoorwegovergang komt. Reden hiervoor is dat verkeer niet stil komt te staan op de spoorwegovergang.

Wat moet er nog gebeuren?

  • We werken aan de verbinding tussen de nieuwe Ambachtstraat en Laan van KVL. Tot die tijd blijft het KVL-terrein bereikbaar via de tijdelijke weg tussen de kruising Ambachtstraat – Luxemburgstraat en de Almystraat
  • We zorgen dat de noordzijde van het station bereikbaar wordt
  • De huidige fietsstraat Almystraat verandert ter hoogte van het EKWC in een fietspad. Dat fietspad loopt langs het spoor naar de noordzijde van het station

Parkeren KVL-terrein

Sinds begin april kunnen bezoekers en werknemers parkeren op de nieuwe tijdelijke parkeerplaats achter het EKWC op het KVL-terrein.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn het KVL-terrein, Boerenbond, Bij Robèrt en LeerfabriekKVL altijd bereikbaar. Er zijn wel omleidingsroutes. Houd de gele borden goed in de gaten.

Burgemeester van Beckhovenstraat en omgeving

Het riool in de Burgemeester van Beckhovenlaan, Burgemeester de Keijzerplein, Juliana Bernhardplein, Burgemeester Canterslaan en Balbian Versterlaan moet vervangen worden. De werkzaamheden zijn in ieder geval tot april 2020. De verschillende straten worden opgebroken en daarom ook afgesloten voor verkeer. Dat geeft natuurlijk overlast. Daarom werken we in verschillende fasen. Het 1e deel van de werkzaamheden begon op 21 oktober. We hebben het voor je op een rij gezet:

Update 30 januari:

  • Fase 2: Het betreft de werkzaamheden aan de pleinen Burg. de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein (incl. het gedeelte vanaf de pleinen tot aan de Burg. Canterslaan). Dit gedeelte is afgesloten vanaf 6 januari 2020 tot en met 21 februari 2020.
  • Fase 3: Het betreft de werkzaamheden in De Balbian Versterlaan (vanaf de Burg. Canterslaan tot en met de Lindeparklaan incl. beide kruispunten) Deze werkzaamheden starten op 10 februari en duren tot 10 maart 2020. Belangrijk: de afsluiting van de kruising De Balbian Versterlaan-Lindeparklaan zal zo kort als mogelijk zijn en voorzien worden van tijdelijke bestrating.
  • Fase 4: De Burg. Canterslaan wordt opengebroken vanaf de Burg. Suyslaan tot en met de Lindeparklaan (westzijde) incl. de beide kruisingen. Deze werkzaamheden starten op 24 februari en duren tot medio 3 april 2020. Gedurende fase 4 blijft De Balbian Versterlaan onverhard. Belangrijk: de kruisingen De Balbian Versterlaan-Lindeparklaan en Burg. Canterslaan-Lindeparklaan zullen niet gelijktijdig afgesloten zijn.

 

Werkzaamheden noordzijde station en Schijfstraat

We werken aan de weg aan de noordzijde van het station (KVL-zijde) en aan de Schijfstraat.

Ondertussen is de grond tussen de Schijfstraat en het spoor gesaneerd. Dit was nodig voor de ondergrondse waterberging en voor het fietspad dat richting het station wordt gerealiseerd.

Parkeerterrein en fietspad

Tot en met december werken we aan de realisatie van de ondergrondse waterberging. In de kerstvakantie moet het beton vervolgens uitharden. In het eerste kwartaal van volgend jaar worden dan het parkeerterrein (boven de ondergrondse waterberging) en het fietspad definitief ingericht. De Schijfstraat richten we het einde van dit jaar definitief in.

Tijdelijk pad langs het spoor

Uiteraard zijn we voor alle hierboven beschreven werkzaamheden afhankelijk van de weersomstandigheden. Slecht weer kan tot vertraging van de werkzaamheden leiden. Eerder heeft ProRail al een fietsenstalling gerealiseerd aan de noordzijde van het station. Deze is te bereiken via een nieuw tijdelijk pad langs het spoor.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? U kunt uw melding online doorgeven via meldpunt buurtbeheer