Werk aan de weg

Het hele jaar door werken wij in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vind je ze hier.

Werkzaamheden Nicolaas van Eschstraat - Haarenseweg

Op maandag 7 oktober is Brabant Water gestart met hun werkzaamheden van het maken van een boring t.b.v. een drinkwaterleiding vanuit de Nicolaas van Eschstraat onder het spoor door richting de Haarenseweg. Om die werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig om onderstaande tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen:

  • Afsluiting Haarenseweg voor doorgaand verkeer gedurende de periode van maandag 7 oktober t/m vrijdag 8 november.
  •  Afsluiting Heusdensebaan voor doorgaand verkeer (stremming is ter plaatse van de Haarenseweg/spoorwegovergang) gedurende de periode van maandag 14 oktober t/m vrijdag 8 november.
  • Vanwege afrondende werkzaamheden aan de J. Lenartzstraat en Spoorlaan blijft de spoorwegovergang van maandag 11 november t/m 22 november gesloten.

De volgende verkeersmaatregelen gelden:

  • Doorgaand verkeer vanuit de richting van de Sprendlingenstraat of Schijfstraat via de Heusdensebaan in de richting van het centrum van Oisterwijk is in de periode van maandag 14 oktober t/m 22 november niet mogelijk.
  • Omdat een gedeelte van de Haarenseweg dicht is, kun je ook niet rondrijden via de Heusdensebaan-Haarenseweg. Bestemmingsverkeer en voertuigen van de nooddiensten kunnen nog wel de hele Heusdensebaan tot aan de spoorwegovergang bereiken.
  • Bestemmingsverkeer en voertuigen van de nooddiensten voor de Haarenseweg: deze is bereikbaar via de Heusdensebaan – George Perklaan – Haarenseweg.

Werkzaamheden KVL-Blokshekken

De afgelopen maanden werkten we aan de weg ter hoogte van spoorwegovergang Blokshekken. Het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) is aangepakt en de Ambachtstraat aan de zijde van het KVL-terrein is verlegd.

We vragen extra aandacht voor de nieuwe verkeerssituatie op kruispunt Blokshekken. Fietsers hebben op het kruispunt geen voorrang op gemotoriseerd verkeer dat vanaf de spoorwegovergang komt. Reden hiervoor is dat verkeer niet stil komt te staan op de spoorwegovergang.

Wat moet er nog gebeuren?

  • We werken aan de verbinding tussen de nieuwe Ambachtstraat en Laan van KVL. Tot die tijd blijft het KVL-terrein bereikbaar via de tijdelijke weg tussen de kruising Ambachtstraat – Luxemburgstraat en de Almystraat
  • We zorgen dat de noordzijde van het station bereikbaar wordt
  • De huidige fietsstraat Almystraat verandert ter hoogte van het EKWC in een fietspad. Dat fietspad loopt langs het spoor naar de noordzijde van het station

Parkeren KVL-terrein

Sinds begin april kunnen bezoekers en werknemers parkeren op de nieuwe tijdelijke parkeerplaats achter het EKWC op het KVL-terrein.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn het KVL-terrein, Boerenbond, Bij Robèrt en LeerfabriekKVL altijd bereikbaar. Er zijn wel omleidingsroutes. Houd de gele borden goed in de gaten.

Burgemeester van Beckhovenstraat en omgeving

Het riool in de Burgemeester van Beckhovenlaan, Burgemeester de Keijzerplein, Juliana Bernhardplein, Burgemeester Canterslaan en Balbian Versterlaan moet vervangen worden. De werkzaamheden zijn in ieder geval tot april 2020. De verschillende straten worden opgebroken en daarom ook afgesloten voor verkeer. Dat geeft natuurlijk overlast. Daarom werken we in verschillende fasen. Het 1e deel van de werkzaamheden begint op 21 oktober. We hebben het voor je op een rij gezet:

21 oktober – 20 december 2019: Burgemeester van Beckhovenstraat - Scheepersdijk - Burgemeester de Keijzerplein - Juliana Bernhardplein

Op maandag 21 oktober beginnen de werkzaamheden aan de kruising Scheepersdijk – Burgemeester Van Beckhovenstraat. We breken de straat open op de kruising tot aan het Burgemeester de Keijzerplein en het Juliana Bernhardplein. Het aanleggen van het nieuwe riool en de nieuwe bestrating duurt naar verwachting tot de kerstvakantie. Verkeer wordt omgeleid.

21 oktober – 20 december 2019:  Burgemeester de Keijzerplein - Juliana Bernhardplein

Op het Burgemeester de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein doen we archeologisch onderzoek en leggen we een nieuwe waterleiding aan. Hiervoor breken we de stoep en delen van de we weg open. De pleinen blijven bereikbaar via de Burgemeester Canterslaan.

6 januari 2020 – eind februari 2020: Burgemeester de Keijzerplein - Juliana Bernhardplein - Burgemeester van Beckhovenstraat - Burgemeester Canterslaan

We breken de straat open op het Burgemeester de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein en de Burgemeester van Beckhovenstraat tot en met de Burgemeester Canterslaan. Ook hier komt de nieuwe riolering en bestrating.

Februari 2020 – maart 2020: De Balbian Versterlaan

Het deel van de Balbian Versterlaan tussen de Lindeparklaan en de Burgemeester Canterslaan krijgt een nieuw riool en nieuwe bestrating.

Maart 2020 – april 2020 Burgemeester Canterslaan

Als laatste is de Burgemeester Canterslaan aan de beurt. Het riool wordt in een deel van de straat vervangen. De straat krijgt wel over de hele lengte nieuw asfalt en bestrating.

Werkzaamheden noordzijde station en Schijfstraat

We werken aan de weg aan de noordzijde van het station (KVL-zijde) en aan de Schijfstraat.

Ondertussen is de grond tussen de Schijfstraat en het spoor gesaneerd. Dit was nodig voor de ondergrondse waterberging en voor het fietspad dat richting het station wordt gerealiseerd.

Parkeerterrein en fietspad

Tot en met december werken we aan de realisatie van de ondergrondse waterberging. In de kerstvakantie moet het beton vervolgens uitharden. In het eerste kwartaal van volgend jaar worden dan het parkeerterrein (boven de ondergrondse waterberging) en het fietspad definitief ingericht. De Schijfstraat richten we het einde van dit jaar definitief in.

Tijdelijk pad langs het spoor

Uiteraard zijn we voor alle hierboven beschreven werkzaamheden afhankelijk van de weersomstandigheden. Slecht weer kan tot vertraging van de werkzaamheden leiden. Eerder heeft ProRail al een fietsenstalling gerealiseerd aan de noordzijde van het station. Deze is te bereiken via een nieuw tijdelijk pad langs het spoor.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? U kunt uw melding online doorgeven via meldpunt buurtbeheer