Werk aan de weg

Het hele jaar door werken wij in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vind je ze hier.

Aanbrengen snelheidsremmers Vennelaan 26 november

Er komen 2 snelheidsremmers in de Vennelaan. Daarom is deze straat, gelegen tussen de aansluitingen met het Zwarte Wegje en de Kievitsblekweg, op donderdag 26 november 2020 voor doorgaand verkeer afgesloten. Er is een omleidingsroute.
Voor vragen hierover kun je bellen: (013) 529 13 11.

Vervangen duiker Fransebaan 3 december

Er wordt een duiker vervangen in de Fransebaan. Daarom is deze straat, gelegen tussen de aansluitingen met de Oirschotsebaan en de Rosepdreef, op donderdag 3 december voor doorgaand verkeer afgesloten. De werkzaamheden duren waarschijnlijk 1 dag en er is een omleidingsroute.

Leidingwerkzaamheden de Heikant Moergestel vanaf 30 november

Er zijn leidingwerkzaamheden in de Heikant in Moergestel door Brabant Water vanaf maandag 30 november.

In verband met de veiligheid is in de periode vanaf maandag 30 november voor ca. 9 weken éénrichtingsverkeer (met de rijrichting vanuit de Zandstraat in de richting van de Oirschotseweg) ingesteld. Het verkeer wordt omgeleid.

Voor vragen kun je bellen: (013) 529 13 11.

Bouwwerkzaamheden Kerkstraat Moergestel 3 december

Door bouwwerkzaamheden in de Kerkstraat te Moergestel is deze straat (tussen de aansluiting met de Schoolstraat en Raadhuisstraat/Rootven) op donderdag 3 december 2020 afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor deze afsluiting is er een omleidingsroute via de Akkerweg/Rootven.

Kabelwerkzaamheden D'n Duyp 9 december

Er zijn kabelwerkzaamheden in d’n Duyp in Moergestel  op 9 december. Daarom is deze straat, tussen de huisnummers 20 en 22, die dag voor doorgaand verkeer afgesloten.

30 november - februari: Heikant Moergestel

Vanaf 30 november wordt de Heikant in Moergestel voor een periode van ongeveer 9 weken éénrichtingsverkeer. Brabant Water werkt in die periode aan de leidingen. De rijrichting is vanuit de Zandstraat in de richting van de Oirschotseweg. Verkeer vanuit de Oisrschotseweg wordt omgeleid met borden.

2 november - 4 december: kruising De Lind - Peperstraat dicht

In de Peperstraat vervangen we de riolering. Om de nieuwe riolering aan te sluiten op de riolering onder De Lind, sluiten we de kruising De Lind-Peperstraat-Gemullehoekenweg tijdelijk af.

De werkzaamheden zijn begonnen op 2 november en duren in ieder geval tot en met 4 december.

Omleidingsroute voor verkeer

Verkeer wordt omgeleid via de volgende routes:

  1. De Burgemeester Canterslaan, Groenstraat, Baerdijk, Blokshekken en Spoorlaan
  2. Verkeer vanuit de Waterhoef wordt omgeleid via de Secretaris van de Hoevelstraat en de Nicolaas van Eschstraat

De nieuwe inrichting van de Peperstraat is bepaald in overleg met de inwoners van de straat. We verwachten dat de werkzaamheden aan de Peperstraat eind november 2020 klaar zijn, dit is voor een deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Burgemeester van Beckhovenstraat en omgeving

Na vervanging van het riool en opnieuw inrichten van de Burg. van Beckhovenstraat is afgelopen voorjaar begonnen met vervanging van de riolering in de Burg. de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein. Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat in de voegverbindingen van de oude rioolbuizen asbest is verwerkt. De werkzaamheden zijn direct stil gelegd. Na nader onderzoek naar het asbest zijn de werkzaamheden op deze pleinen met arbo- en milieumaatregelen afgerond.

De bedoeling was om ook de riolering te vervangen in het resterend deel van de Burg. van Beckhovenstraat, De Balbian Versterlaan en Burg. Canterslaan. Hier zijn imiddels eveneens onderzoeken naar asbest uitgevoerd en ook in deze straten blijkt dit verwerkt te zijn in de voegverbindingen. Momenteel wordt er gezocht naar een verantwoorde wijze om deze riolering te kunnen verwijderen. De werkzaamheden zijn uitgesteld.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? U kunt uw melding online doorgeven via meldpunt buurtbeheer