Werk aan de weg

Het hele jaar door wordt er gewerkt in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vindt u ze hier.

Werkzaamheden Nicolaas van Eschstraat - Haarenseweg

Op maandag 7 oktober is Brabant Water gestart met hun werkzaamheden van het maken van een boring t.b.v. een drinkwaterleiding vanuit de Nicolaas van Eschstraat onder het spoor door richting de Haarenseweg. Om die werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig om onderstaande tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen:

 • Afsluiting Haarenseweg voor doorgaand verkeer gedurende de periode van maandag 7 oktober t/m vrijdag 8 november.
 •  Afsluiting Heusdensebaan voor doorgaand verkeer (stremming is ter plaatse van de Haarenseweg/spoorwegovergang) gedurende de periode van maandag 14 oktober t/m vrijdag 8 november.
 • Vanwege afrondende werkzaamheden aan de J. Lenartzstraat en Spoorlaan blijft de spoorwegovergang van maandag 11 november t/m 22 november gesloten.

De volgende verkeersmaatregelen gelden:

 • Doorgaand verkeer vanuit de richting van de Sprendlingenstraat of Schijfstraat via de Heusdensebaan in de richting van het centrum van Oisterwijk is in de periode van maandag 14 oktober t/m 22 november niet mogelijk.
 • Omdat een gedeelte van de Haarenseweg dicht is, kun je ook niet rondrijden via de Heusdensebaan-Haarenseweg. Bestemmingsverkeer en voertuigen van de nooddiensten kunnen nog wel de hele Heusdensebaan tot aan de spoorwegovergang bereiken.
 • Bestemmingsverkeer en voertuigen van de nooddiensten voor de Haarenseweg: deze is bereikbaar via de Heusdensebaan – George Perklaan – Haarenseweg.

Werk aan de Joannes Lenartzstraat

De Joannes Lenartzstraat wordt heringericht. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, sluiten we de weg in fasen af. We zorgen voor verkeersomleidingen. De aanliggende woningen blijven voor fietsers en voetgangers altijd bereikbaar.

De werkzaamheden zijn verdeeld in 3 fasen:

 • Fase 1, 12 augustus – 17 september: We werken aan het gedeelte Joannes Lenartzstraat, tussen de Spoorlaan en Boxtelsebaan. Dit gedeelte is dan afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers
 • Fase 2, 16 september – 14 oktober: We passen de aansluiting met de Boxtelsebaan, Oude Haarenseweg en De Lind (Noord) aan. Deze aansluiting is dan afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers
 • Fase 3, 14 oktober – 22 november: We werken aan het kruispunt Nicolaas van Eschstraat-Spoorlaan-Joannes Lenartzstraat. Het kruispunt en de spoorwegovergang Heusdensebaan zijn dan afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. Tijdens deze fase geldt ook een omleidingsroute voor de bus

De planning zoals hierboven aangegeven, kan nog veranderen. Dit is afhankelijk van de (weers)omstandigheden.

Werkzaamheden KVL-Blokshekken

De afgelopen maanden werkten we aan de weg ter hoogte van spoorwegovergang Blokshekken. Het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) is aangepakt en de Ambachtstraat aan de zijde van het KVL-terrein is verlegd.

We vragen extra aandacht voor de nieuwe verkeerssituatie op kruispunt Blokshekken. Fietsers hebben op het kruispunt geen voorrang op gemotoriseerd verkeer dat vanaf de spoorwegovergang komt. Reden hiervoor is dat verkeer niet stil komt te staan op de spoorwegovergang.

Wat moet er nog gebeuren?

 • We werken aan de verbinding tussen de nieuwe Ambachtstraat en Laan van KVL. Tot die tijd blijft het KVL-terrein bereikbaar via de tijdelijke weg tussen de kruising Ambachtstraat – Luxemburgstraat en de Almystraat
 • We zorgen dat de noordzijde van het station bereikbaar wordt
 • De huidige fietsstraat Almystraat verandert ter hoogte van het EKWC in een fietspad. Dat fietspad loopt langs het spoor naar de noordzijde van het station

Parkeren KVL-terrein

Sinds begin april kunnen bezoekers en werknemers parkeren op de nieuwe tijdelijke parkeerplaats achter het EKWC op het KVL-terrein.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden zijn het KVL-terrein, Boerenbond, Bij Robèrt en LeerfabriekKVL altijd bereikbaar. Er zijn wel omleidingsroutes. Houd de gele borden goed in de gaten.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? U kunt uw melding online doorgeven via meldpunt buurtbeheer