Werk aan de weg

Het hele jaar door werken wij in de openbare ruimte. Rioleringen worden vervangen, bomen gesnoeid, leidingen gelegd, wegen opgeknapt of bouwprojecten gerealiseerd. Als er in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom als gevolg van dit soort projecten wegwerkzaamheden zijn, vind je ze hier.

Heisteeg: vanaf 30 september

De Heisteeg is op verschillende plekken toe aan een nieuwe laag asfalt. Daarom starten we daar op 30 september met asfalteringswerkzaamheden.

Het gaat om het deel tussen de Gemullehoekenweg en de Bosweg. Verkeer leiden we om via de Bosweg. Bestemmingsverkeer kan wel over de Heisteeg, maar moet rekening houden met verkeershinder door de werkzaamheden.

De kruising Heisteeg-Bosweg sluiten we 1 dag af. Dit is naar verwachting 8 of 9 oktober. Verkeersregelaars leiden dan verkeer dat komt vanaf Groot Speijck (Natuurmonumenten) terug via de Van Tienhovenlaan richting Brasserie Klein Speik.

Peperstraat: vervanging riolering vanaf 17 augustus

Sinds maandag 17 augustus werken wij aan de vervanging van de riolering in een gedeelte van de Peperstraat in Oisterwijk (tussen de Renata en De Lind). Vanwege de werkzaamheden is er tijdelijk een omleidingsroute via de Nicolaas van Eschstraat.

In de eerste fase is de Peperstraat tussen de Renata en Schoolstraat dicht. Verkeer rijdt om via de Nicolaas van Eschstraat. Na werkzaamheden aan kabels en leidingen, gaan we aan de slag met de vervanging van de riolering. Sinds maandag 14 september is ook het gedeelte van de Peperstraat tussen de Schoolstraat en De Lind dicht. Het eenrichtingsverkeer in een deel van de Schoolstraat heffen we tijdelijk op.

De nieuwe inrichting van de straat is bepaald in overleg met de inwoners van de straat. We verwachten dat de werkzaamheden in november 2020 klaar zijn, dit is voor een deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Werkzaamheden KVL-Blokshekken

De afgelopen maanden werkten we aan de weg ter hoogte van spoorwegovergang Blokshekken. Het kruispunt Blokshekken (bij de Jumbo) is aangepakt en de Ambachtstraat aan de zijde van het KVL-terrein is verlegd.

We vragen extra aandacht voor de nieuwe verkeerssituatie op kruispunt Blokshekken. Fietsers hebben op het kruispunt geen voorrang op gemotoriseerd verkeer dat vanaf de spoorwegovergang komt. Reden hiervoor is dat verkeer niet stil komt te staan op de spoorwegovergang.

Burgemeester van Beckhovenstraat en omgeving

Na vervanging van het riool en opnieuw inrichten van de Burg. van Beckhovenstraat is afgelopen voorjaar begonnen met vervanging van de riolering in de Burg. de Keijzerplein en Juliana Bernhardplein. Tijdens de werkzaamheden is geconstateerd dat in de voegverbindingen van de oude rioolbuizen asbest is verwerkt. De werkzaamheden zijn direct stil gelegd. Na nader onderzoek naar het asbest zijn de werkzaamheden op deze pleinen met arbo- en milieumaatregelen afgerond.

De bedoeling was om ook de riolering te vervangen in het resterend deel van de Burg. van Beckhovenstraat, De Balbian Versterlaan en Burg. Canterslaan. Hier zijn imiddels eveneens onderzoeken naar asbest uitgevoerd en ook in deze straten blijkt dit verwerkt te zijn in de voegverbindingen. Momenteel wordt er gezocht naar een verantwoorde wijze om deze riolering te kunnen verwijderen. De werkzaamheden zijn uitgesteld.

Vragen en informatie over wegwerkzaamheden

Vragen over wegwerkzaamheden? Mail naar gemeente@oisterwijk.nl of bel (013) 529 13 11.

Melding maken

Meldingen? U kunt uw melding online doorgeven via meldpunt buurtbeheer