WOZ en gemeentelijke belastingen in uw eigen online brievenbus

24 januari 2019
Meer over WOZ en gemeentelijke belastingen in uw eigen online brievenbus

Hij komt er weer aan: het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen. Op 26 februari ligt de papieren versie in de brievenbus. Maar weet je dat je al jouw post van de overheid ook in 1 online brievenbus kunt krijgen? En tegelijkertijd je lopende zaken op een rij ziet? Hoe? Via MijnOverheid.

De gemeente Oisterwijk heeft zich aangesloten bij MijnOverheid. Dat betekent dat je niet alleen onze post in de Berichtenbox krijgt, maar ook post van bijvoorbeeld de Belastingdienst, het RDW, UWV, SVB en het Kadaster. Je geeft zelf aan van welke organisatie je online post wil krijgen. Zodra er post is, krijg je automatisch een mailtje. En heb je bijvoorbeeld een aanvraag om een vergunning lopen? Ook deze volg je via MijnOverheid.

Aanmelden

Om gebruik te maken van MijnOverheid moet je jouw account activeren. Dat doe je met DigiD. Op de website mijn.overheid.nl staat hoe je dit doet. Ook staat er een handige instructievideo. Nadat je account actief is, log je voortaan in met je DigiD.

App Berichtenbox

Wil je post van de overheid meteen op je smartphone of tablet lezen? Via de App Store of Google Play download je de Berichtenbox App. Je logt 1 keer in met je DigiD en daarna voortaan met een zelfbedachte pincode. Zodra je post hebt, krijg je een melding.

Geen papieren post meer

Nadat je jouw account op MijnOverheid hebt geactiveerd, krijg je nog 1 keer het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen per post thuisgestuurd. Vanaf 2020 krijg je dan je post alleen nog in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Meer informatie

Meer weten over Mijn Overheid of je account activeren? Kijk op de website https://mijn.overheid.nl.