Wethouder Stefanie Vatta na verkiezingen niet beschikbaar als kandidaat-wethouder

16 november 2020

Met de beëindiging van de raadsperiode op 1 januari 2021 rondt wethouder Stefanie Vatta ook het wethouderschap in Oisterwijk af. Na de herindelingsverkiezingen van a.s. woensdag 18 november is zij niet beschikbaar als kandidaat-wethouder.
 
Stefanie Vatta is sinds 17 januari 2019 wethouder in de gemeente Oisterwijk namens PGB, PrO, AB en CDA. Na een mooie en intensieve periode heeft zij besloten de ruimte te nemen om zich te oriënteren op andere carrièremogelijkheden.

Stefanie Vatta: “Het was een voorrecht om bijna 2 jaar lang wethouder van Oisterwijk te mogen zijn. Oisterwijk bestaat uit de mooiste dorpen, initiatieven en mensen. Ik heb genoten van de vele verhalen en ontmoetingen. En samen met zovelen hebben we Oisterwijk nog inclusiever en socialer gemaakt.
Het was niet altijd makkelijk, maar zeker uitdagend. Flinke tekorten in het sociaal domein en een mondiale crisis die volgde. Maar een gevoel van trots overheerst, vooral op de manier waarop ik met zovelen heb kunnen samenwerken en op de resultaten die daaruit volgden.
De herindeling met de gemeente Haaren per 1 januari 2021 is voor mij een natuurlijk moment om afscheid te nemen van het wethouderschap in Oisterwijk. Ik wil iedereen met heel mijn hart bedanken voor 2 bijzondere jaren.”

Burgemeester Hans Janssen: “Stefanie Vatta heeft zich als wethouder met hart en ziel in de Oisterwijkse samenleving gestort. Al snel vond zij haar weg binnen en buiten de organisatie. Het college dankt haar voor haar collegiale inzet en wenst haar alle succes in de toekomst.”