Werkzaamheden kruispunt Blokshekken: fase 2 van start

29 april 2019
Meer over werkzaamheden kruispunt Blokshekken: fase 2 van start

Het eerste gedeelte van het kruispunt Blokshekken-Spoorlaan (bij de Jumbo) is klaar. Op maandag 29 april is daarom de barrier (stalen wegafscheiding) verzet en is fase 2 van de werkzaamheden aan het kruispunt van start gegaan.

Sinds 29 april rijdt het verkeer over de vernieuwde rijbaan (aan de kant van het spoor). We werken nu verder aan de weg aan de kant van de Jumbo. De parkeerplaats van de Jumbo is nog steeds bereikbaar. De spoorwegovergang kan nog niet gebruikt worden door gemotoriseerd verkeer.

Eenrichtingsverkeer blijft van kracht

Totdat de werkzaamheden klaar zijn, geldt éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer vanaf het station in de richting van Blokshekken. De tijdelijke omleidingsroute voor fietsers blijft van kracht. Fietsers kunnen van en naar het station via de Hoogstraat – Dorpsstraat – Stationsstraat en vice versa. Deze route is aangegeven met borden.

Verkeerslicht voor brandweer

De brandweer kan ook tijdens fase 2 gebruikmaken van het geplaatste verkeerslicht om snel uit te rukken wanneer dat nodig is. De vrachtwagens die komen laden en lossen bij de Jumbo hoeven tijdens fase 2 het verkeerslicht niet meer te gebruiken. Ook voor hen geldt nu de eenrichtingsmaatregel in de richting van Blokshekken.

Voetgangers richting KVL-terrein

Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand die van en naar het KVL-terrein willen, maken nog steeds gebruik van de spoorwegovergang. Volg de borden voor de looproute richting het station en KVL-terrein.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden via Facebook, Twitter en www.oisterwijk.nl/werkzaamheden.