Veilig voetpad voor leerlingen Brede School Moergestel naar sporthal Stokeind

18 juli 2018
Veilig voetpad voor leerlingen Brede School MOergestel naar sporthal

Nu nog weiland, straks een veilig voetpad voor leerlingen van de Brede School Moergestel om naar de sporthal te lopen.

Op schooldagen lopen iedere dag groepen leerlingen van de Brede School in Moergestel naar de sporthal aan het Stokeind. Nu moet dat nog via de openbare weg. Het voetpad is daar smal en er rijdt veel transportverkeer naar de bedrijven aan de Industrieweg. Het is belangrijk dat de leerlingen veilig van en naar de sporthal kunnen lopen. Daarom legt de gemeente een nieuwe voetgangersverbinding aan.

Veilige en kortere route

Wethouder Peter Smit is blij met de nieuwe looproute: “het is belangrijk dat kinderen veilig van en naar de sporthal kunnen. Op de route die er nu is, is goede begeleiding nodig van de school om dit te verzekeren. Met de nieuwe route zorgen we ervoor dat de kinderen via een kortere én veiligere weg lopen. De looproute die we voor ogen hebben, is ontstaan in overleg met Stichting Boom, Park Stanislaus, de Brede School, Waterschap De Dommel en Camping De Bosfazant. Een mooi resultaat!”

Geen openbaar voetpad

Het voetpad loopt deels over het terrein van Park Stanislaus, Waterschap De Dommel en Camping De Bosfazant. De eigenaren hebben toestemming gegeven om gebruik te maken van hun grond. Omdat het voetpad voor een deel op het terrein van Camping De Bosfazant ligt, is het pad niet helemaal openbaar. Het deel op de camping krijgt aan beide kanten een afsluitbare poort.