Update werkzaamheden kruispunt Blokshekken-Spoorlaan en Ambachtstraat

28 februari 2019
Meer over update werkzaamheden kruispunt Blokshekken-Spoorlaan en Ambachtstraat

We beginnen 6 maart met de werkzaamheden aan het kruispunt Blokshekken – Spoorlaan. We proberen de werkzaamheden aan het kruispunt zoveel mogelijk te combineren met de werkzaamheden rondom het KVL-terrein.

Het werk zorgt voor overlast, maar door de werkzaamheden gezamenlijk op te pakken proberen we de periode van overlast zo kort mogelijk te houden.

Eenrichtingsverkeer tijdens werkzaamheden

Tijdens het werk is op de Spoorlaan en Blokshekken éénrichtingsverkeer. Dat betekent dat je wel vanaf de zijde van het station richting de Jumbo en Blokshekken kunt rijden, maar niet andersom. Het éénrichtingsverkeer geldt voor alle verkeer, behalve voetgangers en fietsers, vanaf de Stationsstraat tot ongeveer de brandweerkazerne. We zorgen ervoor dat de brandweer altijd snel kan uitrukken wanneer dat nodig is. Daarnaast is de parkeerplaats van de Jumbo altijd bereikbaar.

Zolang de werkzaamheden duren, blijft de spoorwegovergang Blokshekken-Spoorlaan dicht voor al het verkeer behalve voetgangers. Fietsers mogen met de fiets aan de hand ook gebruikmaken van de overgang.

Ambachtstraat

Ook aan de Ambachtstraat wordt hard gewerkt. Een update:

  • In de komende weken worden nieuwe kabels en leidingen gelegd
  • De tijdelijke verbindingsweg tussen Ambachtstraat en Almystraat is open
  • Na de carnaval starten we met het verwijderen van het riool onder de huidige Ambachtstraat
  • In de komende weken is er onderzoek naar niet gesprongen explosieven en archeologie

Omleidingsroute bus Tilburg – Den Bosch

De bus van Den Bosch naar Tilburg blijft de normale route rijden. De bus van Tilburg naar Den Bosch rijdt een omleidingsroute. De bushalte bij het station vervalt dus alleen voor deze route. Er komt ter hoogte van de Lidl aan de Gemullehoekenweg een tijdelijke bushalte.

De werkzaamheden en de bijbehorende omleidingsroutes duren ongeveer 3 maanden.