Proef met cameratoezicht in Oisterwijk

31 januari 2017

Burgemeester Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk heeft besloten een proef te starten met cameratoezicht in Oisterwijk. De proef is bedoeld om te onderzoeken of een structurele inzet van cameratoezicht wenselijk is. De proef start binnenkort, nadat het officiƫle besluit is gepubliceerd.

Locatie basisschool Den Akker

De proef duurt 10 weken en vindt plaats op en rond het schoolplein van basisschool Den Akker in Oisterwijk. Omwonenden, leerlingen, ouders en personeel ervaren al langere tijd overlast van hangjongeren op deze locatie. Dit wordt bevestigd door cijfers en ervaringen van de politie.
Het cameratoezicht wordt ter plekke bekend gemaakt met bordjes die gemonteerd worden in de omgeving van de school. We publiceren dit ook in de Nieuwsklok en via de gemeentelijke Social Media.

Vervolg

Na de proef wordt voor deze en andere overlastlocaties in overleg met partners beoordeeld of structurele inzet van cameratoezicht wenselijk is. Daarnaast vragen we onze inwoners om hun visie op cameratoezicht wanneer dit structureel zou worden ingezet. Ook het uitlezen en opvolgen van de informatie moet dan structureel geregeld worden.