Productiefout in paspoorten en identiteitskaarten

18 juli 2018
Productiefout in paspoorten en identiteitskaarten

5000 paspoorten en identiteitskaarten die tussen 1 april en 30 juni zijn uitgegeven hebben een productiefout. Iedereen die in maanden april, mei en juni een reisdocument ontving, heeft een brief gekregen van de overheid.

Het gaat om paspoorten en identiteitskaarten waarvan het serienummer eindigt op 03. 1 van de elektronische echtheidskenmerken werkt misschien niet. Je kunt zelf jouw reisdocument nakijken met een speciale gratis app van het ministerie van Binnenlandse Zaken: BZK-ID. De app is alleen beschikbaar voor Androidtelefoons en staat in de Google Playstore.

Ook is het mogelijk om jouw paspoort of identiteitskaart op het gemeentekantoor na te laten kijken. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Gewoon op reis

Ook al heeft jouw paspoort of identiteitsbewijs een productiefout, je kunt er toch gewoon mee op reis. Het kan wel zijn dat het document niet werkt bij een elektronische grenscontrole. In dat geval doe je de controle via de normale grenscontrolebalie of grensbewaker.

Paspoort of identiteitskaart vervangen

Heeft jouw paspoort of identiteitskaart een productiefout? Je mag het document dan gratis vervangen. Maak hiervoor een afspraak bij de gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.rijksoverheid.nl.