Meer keuze uit apps mobiel parkeren

30 januari 2019
Meer over meer keuze uit apps mobiel parkeren

In onze gemeente kun je al een tijdje betaald parkeren met een app op je smartphone. Tot nu toe kon dat via 4 aanbieders. Dat worden er maar liefst 18. Gebruik je de app, dan is het ‘ouderwetse’ kaartje achter de vooruit niet meer nodig. Je kenteken is voldoende.

Vanaf 1 februari kun je kiezen voor een app van iedere aanbieder die in Nederland actief is. Een aantal van deze apps werken ook in andere Europese landen. Wel zo handig op vakantie. Alle aanbieders met links staan op onze webpagina parkeren.

Aanmelden en kosten

De apps van de aanbieders download je via de AppStore (Iphone en Ipad) en via de Play Store (Android). Je registreert 1 keer. De bevestiging krijg je meteen of een binnen een paar dagen. Voor sommige apps betaal je maandelijkse abonnementskosten. Deze informatie staat in de app of op de website van de aanbieder. De kosten van het parkeren betaal je altijd achteraf. Hoe en wanneer is afhankelijk van de aanbieder.

Hoe werkt het

  • Je parkeert jouw auto op een parkeerplek waar betaald parkeren van kracht is en zoekt het mobiele zonenummer. Dit zonenummer staat in de app op basis van je gps-locatie, of op het onderbord bij de parkeerautomaat. Dit zonenummer is gekoppeld aan de locatie en het parkeertarief
  • Je start je parkeeractie vervolgens in de app. Vergeet niet af te melden wanneer je vertrekt
  • Parkeercontroleurs scannen je kenteken: zo zien zij of de auto is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de controleur een boete uit

Meer over parkeren

Kijk voor meer informatie over parkeren in Oisterwijk op onze webpagina over parkeren.