Heukelom krijgt 3 nieuwe straten

25 juli 2018
Nieuwsbericht Heukelom krijgt 3 nieuwe straten

Meulenbaantje, De Zaalt en Akkerpad. Zo gaan de 3 nieuwe straten in Heukelom heten. De straten liggen in het nieuw te ontwikkelen gebied ‘Landgoed Laag Heukelom’.

In het gebied worden straks woningen gebouwd. Reden dus om alvast straatnamen vast te leggen. Bijzonder detail is dat de namen zijn aangedragen door de Heemkundekring De Kleine Meijerij. De namen hebben zelfs een zekere historische waarde. De Heemkundekring heeft onderzoek gedaan naar het gebied op basis van oude kadastrale gegevens. Daarnaast is navraag gedaan bij de oudere inwoners van het gebied om te kijken of de (nu nog) paden in de volksmond ook een naam hadden.

Meulenbaantje

Meulenbaantje was het pad naar de Oisterwijkse molen, nu is dat de Kerkhovense molen. De straat komt tussen de Laag Heukelomseweg 11 en de Oisterwijksebaan.

De Zaalt

De Zaalt is afgeleid van de naam van een veld in het gebied. De naam blijkt al eeuwenoud te zijn. Deze straat komt tussen de Laag Heukelomseweg 7 en Oisterwijksebaan 5.

Akkerpad

Akkerpad stamt af van ‘Akkerken’ ook een veld in het gebied. De straat is straks de verbinding tussen Meulenbaantje en De Zaalt.