Gemeentelijke onderscheiding voor 2 actieve vrijwilligers

19 juni 2018

Afgelopen weekend zijn maar liefst 2 zeer actieve vrijwilligers in het zonnetje gezet.

De heer Hans van der Steen (PDF, 244 kb)  (48) had 16 juni een jubileumfeest van Showband Taxandria in het ontmoetingscentrum De Coppele in Oisterwijk. Daar kreeg hij uit handen van de burgemeester een gemeentelijke blijk van waardering. Al 40 jaar is hij lid van Showband Taxandria en naast dat hij erg actief is als muzikant zet hij zich op allerlei andere manieren in voor de vereniging. Denk hierbij aan: deelname aan PR commissie, werkgroep concerten en redactie van de Bandbabbel. Bovendien beheert hij de website voor de jaarmarkt in Oisterwijk en staat hij altijd klaar om anderen te ondersteunen bij vraagstukken zoals de kascontrole.

De heer Jan van Ganzewinkel  (PDF, 879 kb) (75) nam op 18 juni afscheid als lid van het Senioren Kennis Netwerk (SKN) in Tiliander en kreeg tot zijn verrassing een gemeentelijke blijk van waardering voor al het werk dat hij heeft gestoken in zowel de oprichting als de activiteiten van het SKN. Twee bijzondere projecten, waar Jan projectleider van was:

  • Het starten van een dagopvang voor kwetsbare ouderen in het Gerard Horvershuis
  • Het creĆ«ren van een vervoersmogelijkheid voor de kwetsbare ouderen. Dit is uiteindelijk, met zijn doorzettingsvermogen, uitgebouwd tot het Verbindend Vervoer Oisterwijk, waarin het Vrijwilligersvervoer en de Pareltaxi samenwerken.