Gemeente Oisterwijk sluit aan bij regionale resultaatgerichte inkoop Wmo begeleiding

09 juli 2018
Gemeente Oisterwijk sluit aan bij regionale resultaatgerichte inkoop Wmo begeleiding

V.l.n.r. Peter van Steen (Heusden), Gerrit Overmans (Hilvarenbeek), Ariane Zwarts (Gilze en Rijen), Jan de Laat (Oisterwijk), Piet Poos (Goirle), Erik de Ridder (Tilburg), Rolf Vullings (Dongen). Niet op de foto staat Marijo Immink(Goirle/voorzitter PoHo Mo)

Donderdag 28 juni hebben de wethouders van de gemeenten Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Dongen, Gilze-Rijen, Heusden en Tilburg hun akkoord gegeven op de gezamenlijke inkoop Wmo begeleiding vanaf 2019.
Zij deden dit tijdens de Hart van Brabantdag in Hilvarenbeek. Namens de gemeenter Oisterwijk was wethouder Jan de Laat aanwezig.

Betere zorg, minder regels

Deze gemeenten willen met de regionale inkoop van de Wmo begeleiding bereiken dat inwoners die dat nodig hebben de beste zorg en ondersteuning krijgen, dichtbij, op maat en gericht op het vergroten van zelfredzaamheid. Daarnaast willen de gemeenten innovatie bevorderen en regeldruk verminderen. De gemeenten Waalwijk en Loon op Zand besloten eerder al om op dit moment niet met de gezamenlijke aanbesteding mee te doen.

De wethouders realiseren zich dat het niet eenvoudig is om de huidige lokale werkwijzen op elkaar af te stemmen en te komen tot één gezamenlijke aanpak. Juist door samen te werken en van elkaar te willen leren, verwachten ze dat iedereen er uiteindelijk beter van wordt. Zowel de inwoners die zorg en ondersteuning nodig hebben als ook degenen die de begeleiding leveren. 

De aanbestedingsdocumenten worden eind augustus via TenderNed gepubliceerd. De nieuwe contracten moeten dan per 1 april 2019 gelden.