Gemeente levert grond voor sociale woningen op KVL

06 februari 2018

KVL is volop in ontwikkeling en een gewilde plek in Oisterwijk om te wonen. In het totale woningplan zijn ook sociale huurwoningen opgenomen. Leystromen gaat deze woningen ontwikkelen en de gemeente Oisterwijk levert bouwrijpe grond.

Het woningbouwprogramma op KVL bestaat voor een groot deel uit grondgebonden koopwoningen in verschillende prijsklassen. Maar in Oisterwijk is ook veel vraag naar sociale huurwoningen. Daarom is het college blij dat er ook voor deze doelgroep gebouwd gaat worden op KVL.  

De locaties waar wordt gebouwd zijn aan de noordkant nabij de Nijverheidsweg. Hier zijn 27 appartementen gepland. Het andere complex komt naast het EKWC. Hier komen 21 appartementen.

Duurzaam

Alle appartementen zijn geschikt voor een brede doelgroep. De complexen worden 3 lagen hoog en krijgen een liftinstallatie. De oppervlakten variëren tussen 77 – 86 m2. Daarbij is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Alle appartementen worden daarom gebouwd volgens het Nul Op de Meter (NOM) concept. Dat betekent dat de woningen gemiddeld in een jaar net zoveel energie produceren als gebruiken.

De bouw van 21 appartementen naast EKWC start in het 3de  kwartaal van 2018. De bouw van 27 appartementen aan de noordkant van KVL start iets later: eind 2018 of in het 1e kwartaal van  2019.
 

Overeenkomst

Op dinsdag 6 februari tekenden wethouder Sjef Verhoeven en Roland Marx, bestuurder van Leystromen de overeenkomst voor de levering van grond die de bouw van 48 sociale huurwoningen op KVL mogelijk maakt.