Gemeente draagt sleutel sportcomplex Den Donk over aan exploitant

03 oktober 2019

Donderdag 3 oktober vierden we wederom een bijzondere mijlpaal in de ontwikkeling van het nieuwe zwembad en de sporthal op sportpark Den Donk. De sleutel van het nieuwe sportcomplex werd namelijk officieel overgedragen.

Allereerst van de bouwcombinatie Van der Horst & Van Dorp aan de gemeente. Na een ruim jaar bouwen en een prettige samenwerking, leverden zij het complete gebouw op aan de gemeente. Burgemeester Hans Janssen droeg vervolgens de sleutel over aan Optisport. Optisport gaat de komende jaren het nieuwe zwembad en de sporthal exploiteren. Voordat het zover was, moest Optisport wel even aan de bak! De sleutel hing namelijk helemaal bovenin de spiksplinternieuwe klimwand! Gelukkig hadden ze de sleutel snel te pakken. Deze week is Optisport aan de slag gegaan om de horeca en de accommodatie verder in te richten, zodat ze helemaal klaar zijn voor de grote opening van zaterdag 12 oktober

Kom op 12 oktober deze nieuwe Oisterwijkse parel bekijken!

Stefanie Vatta blikte als wethouder Sport tijdens de sleuteloverdracht al even vooruit naar de toekomst. “Het gebouw waar we nu in staan, wordt in de toekomst een belangrijk gebouw voor vele Oisterwijkers en mensen van daarbuiten. In sportcomplex Den Donk zal worden gesport en gespeeld. Er ontstaan vriendschappen en jong en oud gaan hier herinneringen maken. Het wordt een plek waar mensen elkaar ontmoeten om samen te sporten of gewoon voor een kop koffie. Er zal sporttalent geboren en verder ontwikkeld worden. Ik ben blij dat wij als gemeente deze belangrijke plek hebben kunnen ontwikkelen. Ik ben daarnaast trots dat we een ontzettend duurzaam gebouw hebben neergezet: zo ligt het dak vol zonnepanelen en is de sportaccommodatie ‘All electric’. De volledige energievraag wordt elektrisch ingevuld. Ik nodig iedereen van harte uit om 12 oktober naar de open dag te komen en met eigen ogen deze nieuwe Oisterwijkse parel te ontdekken.”