Geen Open Monumentendag dit jaar, maar wel een monumentenprijs!

08 september 2020

Wethouder Ten Brink reikt Oisterwijkse Monumentenprijs uit 

Vanwege corona kan de Open Monumentendag in onze gemeente dit jaar helaas niet doorgaan. Gelukkig was er wél een Open Monumentenprijs! Wethouder Eric ten Brink mocht tijdens de klassendag op vrijdag 4 september in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat winnaar Bob Keasberry verrassen.

Jarenlange inzet

Al vroeg in de ochtend stapte wethouder Eric ten Brink het Lodewijkskerkje binnen en verraste Bob Keasberry met bloemen en een oorkonde. Hij wint de monumentenprijs vanwege zijn jarenlange inspanningen als bestuurslid van het comité Open Monumentendag en zijn actieve rol als stadsgids voor Oisterwijk. Bob heeft naast het rondleiden van bezoekers van kerk naar kerk, veel nieuwe informatie ontdekt, systematisch in beeld gebracht en uitgedragen naar andere stadsgidsen. Verder was hij o.a. bestuurslid van de Heemkundekring De Kleine Meijerij, mede-initiatiefnemer van de nieuwe fietsroute door het buitengebied en nauw betrokken bij de nieuwe stadswandeling in de Waterhoef.

Monumentenprijs

De Monumentenprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de eigenaar van een van de 250 monumenten of aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het behoud van een monument in de gemeente Oisterwijk. Het Comité kijkt uit naar 2021 waarin er hopelijk weer een onvergetelijke Monumentendag zal worden georganiseerd én een Monumentenprijs wordt uitgereikt. 

Comité Open Monumentendag

Het comité Open Monumentendag Oisterwijk wil de publieke belangstelling voor monumenten vergroten en meer draagvlak creëren voor het behoud van monumenten. Het comité bestaat op dit moment uit 6 inwoners en 2 ambtenaren van de gemeente Oisterwijk en kan zeker nog versterking gebruiken. Kijk voor meer informatie op facebook.com/openmonumentendagoisterwijk

Foto gemaakt door M. Smeulders.