Gastvrij Oisterwijk creëert groots en veilig terras

15 mei 2020
meer over gastvrij Oisterwijk creëert gastvrij en veilig terras

Horecaondernemers, centrummanagement, citymarketing en de gemeente Oisterwijk slaan de handen ineen! Zodra de horeca haar gasten weer op het terras mag verwelkomen, staat de gemeente Oisterwijk tijdelijk de verruiming van de terrassen toe. Hierdoor kunnen de ondernemers in onze gastvrije gemeente hun terras zó inrichten dat een veilig bezoek voor alle gasten en het personeel gegarandeerd wordt. Strijk binnenkort dus neer op een van de ruime terrassen in het centrum van Oisterwijk, Moergestel of in Heukelom. Voor de uitbreiding van de terrassen heeft de gemeente besloten geen extra precariobelasting te heffen.

Locaties

Om verruiming aan de Lind-Noord en Dorpsstraat in Oisterwijk mogelijk te maken, neemt de gemeente een aantal maatregelen. Op vrijdag en zaterdag (van 11.00u tot sluitingstijd) én op zondag (van 10.00-23.00u) worden de Lind-Noord en de Dorpstraat afgesloten voor doorgaand verkeer, zodat de aangrenzende horecagelegenheden hun terrassen kunnen uitbreiden. Het terrasmeubilair wordt iedere dag na sluitingstijd van de rijbanen gehaald. Voor de overige horecalocaties binnen de gemeente zijn geen wegafsluitingen nodig.

Veilig bezoek

Uiteraard blijven de hygiënemaatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan onverminderd van kracht. Houd voldoende afstand, ook bij je bezoek aan het terras. Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis. Te allen tijde wordt gezorgd dat voetgangers, mindervaliden en voetgangers met kinderwagens e.d. een vrije doorgang hebben én zich aan de 1,5 meter afstand kunnen houden. De calamiteitenroutes blijven altijd vrij voor hulpdiensten.

Burgemeester Hans Janssen: “Samen met ondernemers hebben we gekeken naar de mogelijkheden om meer ruimte te bieden aan gastvrijheid, passend binnen de geldende richtlijnen. Goed om te zien dat ondernemers in onze gemeente in deze onzekere tijden samen optrekken. Zo zorgen we dat de Parel in ’t Groen een gastvrije ontmoetingsplek is en blijft. Het gemeentebestuur wenst alle horecaondernemers veel succes en alle bezoekers een goed én veilig verblijf op het grootste terras!”