Eerste mantelzorgcompliment “nieuwe stijl” uitgereikt

09 oktober 2018
Eerste mantelzorgcompliment uitgereikt

Iedereen die in onze gemeente voor een naaste zorgt, verdient een compliment. Dat was de boodschap van wethouder Dion Dankers bij het uitreiken van het eerste, vernieuwde mantelzorgcompliment. Op deze manier wil de gemeente Oisterwijk de mantelzorgers bedanken voor hun inzet en goede zorgen van het afgelopen jaar.

Jaarlijks zet de gemeente Oisterwijk mantelzorgers in het zonnetje, maar dit jaar doen we dat op een andere manier. Samen met ContourdeTwern en Centrummanagement Oisterwijk heeft de gemeente Oisterwijk een nieuwe tegoedbon ontwikkeld die bij de lokale ondernemers te besteden is. ContourdeTwern overhandigt deze bon persoonlijk aan de mantelzorgers. Dat is niet alleen persoonlijker, maar biedt ook de mogelijkheid eventuele andere (hulp)vragen van de mantelzorgers in beeld te krijgen en hen daarna gerichte ondersteuning te kunnen bieden.

Eerste compliment uitgereikt

De heer en mevrouw Potters ontvingen vandaag het eerste mantelzorgcompliment. Mevrouw Potters zorgt al enkele jaren intensief voor haar man. Meneer Potters heeft de afgelopen jaren problemen gehad met zijn gezondheid. Hij is hierdoor verzwakt en heeft de gehele dag zuurstof én zorg nodig. “Mevrouw Potters en alle andere mensen in onze gemeente die langere tijd intensief een partner, familielid, buur of kennis ondersteunen, verdienen onze waardering. Mantelzorgers maken het mogelijk dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en zijn van onschatbare waarde,” aldus wethouder Dion Dankers.

Compliment aanvragen?

Het mantelzorgcompliment 2018 bestaat uit 2 bonnen met elk een waarde van €12,50. Deze bonnen zijn te verzilveren bij winkeliers en horecaondernemers in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.
Een compliment kan aangevraagd worden met een formulier bij ContourdeTwern. Ga hiervoor naar de balie van ContourdeTwern aan de Blokshekken 3, kijk op www.contourdetwern.nl of neem contact op via (013) 528 40 80.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren die zorgen, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden! Als er in het gezin iemand veel zorg nodig heeft, kunnen kinderen en jongeren al vroeg te maken krijgen met de zorg- of huishoudelijke taken. Zonder dat zij het weten zijn zij al jong mantelzorger. Zij lopen hier zelf vaak niet mee te koop. Wij willen hen in het zonnetje zetten en een mantelzorgcompliment aanbieden. Ken jij of ben jij iemand tussen de 12 en 23 jaar, die zorgt voor iemand anders uit de gemeente Oisterwijk? Stuur dan voor 10 november een mail aan de jongerenwerker van ContourdeTwern via jerrykrones@contourdetwern.nl en geef hierin aan wie je wilt aanmelden en waarom. Doen hoor, want deze jonge mantelzorgers verdienen het!

Meer dan een compliment

Naast het mantelzorgcompliment doet de gemeente meer om mantelzorgers te ondersteunen.
Zoals respijtzorg: de zorg wordt dan even overgenomen door een vrijwilliger of professional, waardoor de mantelzorger op adem kan komen. Ingrid Oosterling, mantelzorgconsulent bij ContourdeTwern: “Mantelzorgers weten vaak niet dat ze aanspraak kunnen maken op deze ondersteuning en waar zij terecht kunnen met al hun vragen en zorgen. Met deze persoonlijke aanpak willen we hierin verandering brengen.”

Meer informatie

Meer informatie, de voorwaarden en een lijst van deelnemende winkeliers vind je op www.contourdetwern.nl/Oisterwijk. Je kunt ook bellen naar ContourdeTwern via (013) 528 40 80 of mailen naar Ingrid Oosterling: ingridoosterling@contourdetwern.nl.