College positief over plannen woonproject locatie D’n Tob

25 januari 2018

Het college heeft op 23 januari besloten om in principe medewerking te verlenen aan het verzoek om op de locatie D’n Tob in Moergestel een woonvoorziening te ontwikkelen voor mensen met geheugenproblemen.

Het initiatief komt van zorgorganisatie Vivent Het Andere Wonen B.V. en Leystromen. Zij willen op de plek van de verloederde panden aan de Kerkstraat 17 en 19 een woonvoorziening ontwikkelen met 16 sociale huurappartementen voor mensen met geheugenproblemen.

Huurwoningen voor kwetsbare doelgroep

Het gaat om een kleinschalig project waar mensen met geheugenproblemen met of zonder partner in een volwaardig appartement in hun eigen dorp blijven wonen of kinderen kunnen hun ouder(s) dichterbij halen. Het project wordt gerund door een ondernemersechtpaar dat ook in het woongebouw woont.

Leegstand

Leystromen, eigenaar van de percelen en de grond, biedt met dit project 16 sociale huurwoningen voor een kwetsbare doelgroep. Tevens komt hiermee een einde aan de langdurige leegstand en verloedering in dit stukje in het centrum van Moergestel.  

Nu het college in principe medewerking verleent aan de ontwikkeling van deze woon-zorgvoorziening, kunnen de initiatiefnemers de procedure starten waaronder een omgevingsdialoog.