College positief over ontwikkeling (zorg)appartementen Postelstraat Moergestel

22 november 2018
Lees meer over college positief over ontwikkeling (zorg)appartementen Postelstraat Moergestel

Het college staat positief tegenover de plannen van een ontwikkelaar om de pastorie en bijbehorende tuin aan de Postelstraat 15 in Moergestel te ontwikkelen en er (zorg)appartementen te realiseren. De gemeente heeft de plannen van de ontwikkelaar besproken met onder andere een stedenbouwkundig adviseur en de monumentencommissie.

Kwaliteitsverbetering

Met de plannen vindt volgens het college een kwaliteitsverbetering van de locatie plaats. Het doel van de ontwikkelaar is het rijksmonument te restaureren en er 4 tot 8 zorgappartementen te realiseren. De ontwikkelaar denkt erover daarnaast zo’n 30 appartementen in 2 nieuwe gebouwen te realiseren. Het initiatief richt zich op ouderen die op zoek zijn naar een zelfstandige, gelijkvloerse woonruimte met een zorgvoorziening dichtbij.

Wethouder Peter Smit: “De plannen zijn niet alleen een verbetering van de locatie, maar ook van de omgeving. De Reusel komt meer tot zijn recht, we houden rekening met de monumentale en landschappelijke waarden van de locatie en de wens is dat de parkachtige tuin openbare wandelpaden krijgt. Hierdoor wordt het ook een ontmoetingsplek voor ‘Moergestelnaren’ en andere bezoekers. Daarnaast sluiten we met de realisatie van de appartementen ook goed aan bij de aanbevelingen uit het woningbehoefteonderzoek in onze regio.”

Vervolg

Het college heeft de ontwikkelaar enkele randvoorwaarden meegegeven en daarmee kunnen de plannen verder uitgewerkt worden. Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting in de tweede helft van 2019 in het college en door de raad behandeld worden.