Cameratoezicht Oisterwijk en Moergestel effectief, inzet verlengd

27 oktober 2020

Sinds 2018 zet de gemeente op verschillende plekken in het centrum van Oisterwijk en Moergestel cameratoezicht in. Uit een recente evaluatie blijkt dat die inzet van toegevoegde waarde is. Burgemeester Hans Janssen heeft hierop besloten de inzet van het cameratoezicht te verlengen tot november 2023.

Cameratoezicht draagt bij aan de verhoging van veiligheid. Het speelt een belangrijke rol bij overlast- en criminaliteitsbestrijding. In de afgelopen 2 jaar kwamen meerdere verzoeken binnen tot het uitlezen van de camerabeelden en zijn verschillende incidenten vastgelegd. Burgemeester Hans Janssen: “uit de evaluatie onder enkele ondernemers, inwoners, politie en gemeente blijkt dat de inzet van camera’s van toegevoegde waarde is. Het helpt onze boa’s en de politie om strafbare feiten op te sporen. Het draagt daarnaast bij aan het veiligheidsgevoel van bezoekers, inwoners en ondernemers. Verbeterpunten zijn er ook. Die pakken we voortvarend op. Zodat het toezicht ook de komende jaren een bijdrage levert aan het voorkomen én bestraffen van criminaliteit.”

Extra camera’s

Op verschillende plekken worden nieuwe camera’s geplaatst, worden camera’s verplaatst of bijgesteld. Hiermee is er nog beter zicht op plekken waar dat nodig is. Ook passen we op diverse plekken de verlichting aan waarmee de kwaliteit van opnames ’s nachts toeneemt. Samen met de politie heeft de gemeente aandacht voor het beter en sneller oppakken van verzoeken van onder andere ondernemers tot het uitlezen van camerabeelden. Het cameratoezicht wordt daarnaast nog gerichter ingezet tijdens evenementen.