Boa mishandeld, politie zoekt getuigen

07 september 2018

Dit is een bericht van de politie.

Een ambtenaar van de gemeente is donderdag mishandeld. Een onbekende drukte uit het niets een sigaret uit op zijn schouder. Na zijn laffe daad vluchtte hij.

Op donderdag 6 september 2018 om 14.00 uur surveilleerde de boa op De Lind. Plotseling voelde hij iets op zijn schouder. Hij zag dat een man een brandende sigaret op zijn schouder uitdrukte wat een brandende pijn veroorzaakte. Hij probeerde de verdachte aan te houden maar die onttrok zich en fietste weg. Het was een man van 1.80/1.85 m lang, grof postuur, gekleed in een spijkerbroek en een wit T-shirt. Hij sprak Nederlands. Hij fietste weg richting de Groenstraat.

Afschuw van burgemeester

De geëmotioneerde boa riep direct om assistentie van de politie. Er is nog gezocht naar de verdachte maar die is niet meer gevonden. De politie zoekt getuigen of mensen die iets van het incident af weten. Burgemeester Hans Jansen heeft zijn afschuw over het incident uitgesproken: ”Ik roep alle getuigen op om zich te melden, zodat we samen alles doen om de dader te achterhalen.”

Neem contact op met de politie via:

  • via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
  • via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
  • anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Veilige Publieke Taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Meer informatie over de veilige publieke taak.