Automatische incasso gemeentelijke belastingen 2020 met 2 maanden uitgesteld

18 maart 2020

Het coronavirus en de maatregelen die genomen worden om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt, hebben impact op onze inwoners én ondernemers. Om inwoners en ondernemers die financieel geraakt worden door de maatregelen te ondersteunen, stelt de gemeente Oisterwijk de automatische incasso van de gemeentelijke belastingen 2020 uit met 2 maanden. Deze maatregel geldt voor iedereen in onze gemeente.

Eerste incasso eind mei

De startdatum van de incasso van gemeentelijk belastingen 2020 wordt verschoven. Normaal gesproken zijn de incasso’s van eind maart 2020 tot en met eind december 2020. Nu incasseert de gemeente van eind mei 2020 tot en met eind februari 2021. Het blijven 10 incassotermijnen en ook het maandbedrag van de incasso blijft hetzelfde.

Automatische incasso

U kunt de gemeentelijke belastingen in 1 keer betalen via iDeal, in maximaal 2 termijnen via overboeking of via automatische incasso. Betaalt u de gemeentelijke belastingen in 1 keer? Dan verwachten we de betaling uiterlijk 31 mei 2020. Liever betalen met een automatische incasso? Dat kan. Vraag de automatische incasso online aan via oisterwijk.nl/automatische-incasso. Handig, dan hoeft u er niet meer aan te denken om zelf het geld over te maken en worden de gemeentelijke belastingen in 10 termijnen afgeschreven.