Afvalinzameling dorp Haaren en toegang milieustraat na herindeling

16 juli 2020

Vanaf 1 januari 2021 wordt het dorp Haaren bij de gemeente Oisterwijk gevoegd. De gemeente Oisterwijk bereidt zich samen met de gemeente Haaren voor op een soepele overgang. Een van de zaken die wordt overgedragen van Haaren naar de nieuwe gemeente is de inzameling van het afval.

Wat verandert er voor inwoners van het dorp Haaren na 1 januari 2021 en hoe zit het met de milieustraat in Haaren? We vertellen je er hieronder meer over.

Afvalinzameling dorp Haaren

Het voornemen van de gemeente Oisterwijk is om per 1 januari 2021 in het dorp Haaren hetzelfde inzamelsysteem te hanteren als in de rest van de gemeente Oisterwijk. Dit zorgt ervoor dat de afspraken over de afvalinzameling voor alle dorpen in de gemeente gelijk zijn. Dit betekent wel dat er enkele zaken veranderen voor de inwoners van het dorp Haaren. Zo zal papier worden ingezameld door het ledigen van containers in plaats van kratten. Daarnaast worden de 60 liter containers voor restafval en GFT afgeschaft en omgezet naar een 140 liter container. Inwoners van het dorp Haaren worden ruim voor 1 januari 2021 over alle wijzigingen geïnformeerd door de gemeente Oisterwijk. Zowel de afvalinzameling in het dorp Haaren als in Oisterwijk wordt nu al uitgevoerd door de Afvalstoffendienst, dat verandert na 1 januari 2021 dus niet.

Milieustraat Haaren

De milieustraat aan de Helvoirtseweg in Haaren valt na de herindelingsdatum binnen de grenzen van de gemeente Oisterwijk. Dat betekent dat deze locatie vanaf 1 januari toegankelijk is voor inwoners uit Haaren, Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Daarnaast start in samenwerking met de gemeente Vught een pilot van 2 jaar, waarbinnen ook inwoners van de gemeente Vught gebruik mogen maken van de milieustraat aan de Helvoirtseweg. Dit omdat deze milieustraat aan de grens met het dorp Helvoirt ligt en voor de inwoners van dat dorp daarom een logische locatie blijft om afval naar toe te brengen. De pilot wordt de komende tijd verder uitgewerkt.

De milieustraat aan de Veldweg in Oisterwijk blijft open voor inwoners uit de gemeente Oisterwijk.