Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen op de mat

25 februari 2019

Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ligt vanaf 26 februari op de mat. Je leest er hieronder meer over.

Op het aanslagbiljet vind je het volgende:

  • de woz-beschikking (WOZ)
  • de onroerende-zaakbelastingen (OZB)
  • de afvalstoffenheffing
  • de rioolheffing
  • eventueel de hondenbelasting
  • eventueel de reclamebelasting

Ledigingen afval 2018 dit jaar op aanslagbiljet

Alle huishoudens in de gemeente Oisterwijk betalen afvalstoffenheffing. De afvalstoffenheffing bestaat uit een vast tarief per jaar en een tarief per lediging. De kosten voor de ledigingen betaal je achteraf. Op het aanslagbiljet van 2019 vind je dus het vaste tarief voor 2019 en de kosten van de ledigingen in 2018.

Betalen gemeentelijke belastingen

Je kunt je gemeentelijke belastingen op verschillende manieren betalen: in maximaal 2 termijnen via iDeal of in maximaal 10 termijnen via automatische incasso. Je leest er meer over op onze webpagina over het betalen van de gemeentelijke belastingen.

Bezwaar maken

Ben je het niet eens met je belastingaanslag? Dan kun je binnen 6 weken na de datum op het aanslagbiljet je bezwaar indienen. Je kunt dat online doen via woz-portaal.oisterwijk.nl, of schriftelijk door een brief te sturen naar de Gemeente Oisterwijk, t.a.v. de heffingsambtenaar, Postbus 10101, 5060 GA Oisterwijk.

Als bedrijf bezwaar maken?

Dan logt u in met eHerkenning op het woz portaal.

Post voortaan liever online?

De gemeente Oisterwijk heeft zich aangesloten bij MijnOverheid. Je kunt post zoals de gemeentelijke belastingen dus voortaan ook in je digitale brievenbus krijgen. Om gebruik te maken van MijnOverheid moet je jouw account activeren. Dat doe je met DigiD. Op de website https://mijn.overheid.nl staat hoe je dit doet. Ook staat er een handige instructievideo. Nadat je account actief is, log je voortaan in met je DigiD. Zodra er post is, krijg je automatisch een mailtje.