Kop van de Lind krijgt een ander gezicht

07 februari 2017

In de week van 13 februari start de herinrichting van de Kop van de Lind. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze week al gestart.

Wat gaan we doen?

De groene uitstraling van de Kop van de Lind blijft behouden. Rondom het grasveld komt een onverhard pad. Er komen banken en nieuw (extra) groen. Een andere opvallende aanpassing is het pleintje voor de kiosk en vijver op de plaats waar voorheen de dorpspomp stond. De foto geeft een impressie van het eindresultaat.

Waarom doen we dit?

Aanpassingen aan de Kop van de Lind ( ook bekend onder de naam Lindeveld), zijn nodig om de bomen die daar staan te beschermen. Daarnaast vinden we dat dit mooie stukje centrum van Oisterwijk meer gebruikt mag worden door onze inwoners en bezoekers. We zijn om de tafel gegaan met inwoners, omwonenden, ondernemers en partners zoals het B-team, de monumentencommissie en de Heemkundekring. Samen zijn we gekomen tot dit plan waarmee we de bomen beschermen en bezoekers en inwoners uitnodigen gebruik te maken van deze mooie plek. Het blijft nog steeds mogelijk om hier evenementen te organiseren. Die moeten dan wel passen binnen de nieuwe inrichting.

Wegafsluitingen

De werkzaamheden vinden plaats tussen 13 februari en 27 maart 2017. In die periode zal de Lind Zuid tussen de Gemullehoekenweg en de de Balbian Versterlaan regelmatig afgesloten worden voor alle verkeer. Dit wordt dan duidelijk aangegeven met verkeersborden en wegafzettingen. Op die manier proberen we de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Dorpspomp

Eind november werd de dorpspomp in delen ontmanteld en opgeslagen op de gemeentewerf. Het is de bedoeling dat deze pomp in verkleinde vorm een nieuwe plek krijgt. Het burgerinitiatief Dorpspomp 2.0 buigt zich hierover.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van deze en andere werkzaamheden en activiteiten in onze gemeente? Volg ons dan op facebook (www.facebook.nl/gemeenteoisterwijk) of twitter (@gem_oisterwijk).