Natuurlijk Moergestel

De gemeente Oisterwijk wil samen met bewoners en lokale organisaties een impuls geven aan het landschap en de biodiversiteit (de verscheidenheid aan planten en dieren) in het dorp Moergestel en het omliggende buitengebied. Hoe kunnen we dat het beste doen? Dat mogen inwoners en lokale organisaties mede bepalen.

Ideeën

De informatiebijeenkomst op 10 december in Den Boogaard had een mooie opkomst en leverde al flink wat ideeën op. Nog leuker was het dat de aanwezigen de ideeën al volop met elkaar bespraken. Zo bleken er meer mensen met hetzelfde idee rond te lopen. En weer anderen zagen een mooie verbinding tussen ideeën. De volgende stap is om deze en andere ideeën ook daadwerkelijk verder te helpen tot een concreet plan.

Meedoen

De gemeente doet daarom nogmaals de oproep: Heb je een goed idee om het landschap rond het dorp Moergestel te versterken? Of wil je samen met je buren aan de slag om de biodiversiteit van jouw buurt te verhogen? Wil je met de (buurt)vereniging of sportclub een landschaps- of biodiversiteitsproject opzetten? Of heb je een ander goed idee dat bijdraagt aan landschap en/of biodiversiteit in Moergestel? Laat het ons weten en meld je idee aan via het online aanmeldformulier.

Financiële bijdrage

Door het aanmelden van je plan kom je in aanmerking voor een vergoeding van de uitvoeringskosten en kun je ook ondersteuning krijgen bij de verdere uitwerking van het plan. Je kunt bijvoorbeeld een bijdrage ontvangen om een paddenpoel aan te leggen, een pluktuin te realiseren of om de gevels in de wijk te voorzien van gevelbeplanting.

Indienen van jouw plan

Je kunt tot uiterlijk 19 januari 2020 een plan indienen. De beste initiatieven worden beloond met een financiële bijdrage en krijgen bovendien professionele ondersteuning bij de uitwerking van het plan.

Meer informatie

Heb je zelf geen idee of plan, maar wil je buurtbewoners of anderen helpen bij het uitwerken van hun plan? Dat kan natuurlijk ook! Voor het aanbieden of vragen van hulp, of voor andere vragen graag mailen naar: natuurlijkmoergestel@gmail.com