Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is in grote hoeveelheden gesignaleerd. We werken hard aan het bestrijden van deze vervelende beestjes, maar kunnen niet alle locaties in 1 keer aanpakken. Scholen, kinderdagverblijven, het Staalbergven, fietspaden en sportterreinen geven we voorrang bij de bestrijding van de eikenprocessierups.

We krijgen veel meldingen over de locaties: buitengebied Moergestel (zuid/zuidwesten A58), Oirschotsebaan, Oirschotseweg, Groenstraat, Vloeiweg, Kerkhovensestraat en de Heukelomseweg en omgeving. Een melding doen via Meldpunt Buurtbeheer voor deze locaties is niet meer nodig.

In het te downloaden document 'Bekende locaties eikenprocessierups (PDF, 24 kb) ' staan de locaties die bij ons bekend zijn. De locaties in oranje zijn aangepakt. Kom jij de rups tegen op een locatie die niet bij ons bekend is? Geef het dan door via onze pagina 'melding maken'.

Het bestrijden van de eikenprocessierups doen we niet op eigen terrein van inwoners en bedrijven, zandpaden, het buitengebied en natuurgebieden.

Wat je zelf kunt doen bij overlast van rupsen of gezondheidsklachten, lees je op de website www.oakie.info van de GGD.