Trouwambtenaren

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen wie de ceremonie uitvoert. De gemeente heeft Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (BABS) die de huwelijken en geregistreerd partnerschappen voltrekken. U mag ook zelf een trouwambtenaar meenemen.

Zelf een trouwambtenaar meenemen

Naast onze trouwambtenaren kunt u ook zelf iemand kiezen die uw huwelijk sluit. Dit kan een BABS uit een andere gemeente zijn, maar bijvoorbeeld ook een familielid of een goede vriend.

  • trouwambtenaar uit een andere gemeente: gratis
  • als de persoon nog benoemd moet worden tot trouwambtenaar: € 240,95

Als u zelf een trouwambtenaar wilt meenemen, stuur dan het aanvraagformulier Eenmalige benoeming BABS (PDF, 25 kb)  tenminste 10 weken voor uw trouwdag naar de gemeente.

Trouwambtenaren gemeente Oisterwijk

Wilt u dat een van de trouwambtenaren van de gemeente Oisterwijk het huwelijk voltrekt, dan maakt zij een afspraak met u voor een gesprek over de ceremonie. U kunt daarbij uw persoonlijke wensen aangeven.

Om u te helpen bij uw keuze stellen de trouwambtenaren zich aan u voor.

Ingrid Simons

Geheel onverwacht kwam de vacature voor buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voorbij.
Ik was direct enthousiast. Wat een eer om deze functie dan ook te mogen vervullen! De activiteiten sluiten naadloos aan op mijn passie: het ontmoeten van mensen in verscheidene omgevingen en hen verbinden op speciale momenten in hun leven, in alle schoonheid.

Mijn naam is Ingrid Simons. Destijds heb ik met de keuze van mij studie HBO-V al gekozen om te werken met mensen in diverse onderdelen van de gezondheidszorg. Daarna met name de zorg voor onze 4 kinderen op me genomen en hebben we met het gezin 4 jaar in Engeland gewoond. Hier heb ik mogen proeven van de diversiteit in culturen en omgangsvormen. Daarnaast heb ik een opleiding gevolgd, waarna ik bij terugkeer in Nederland een eigen bedrijf in fotografie heb opgezet. Ook hierin staat het ontmoeten van mensen centraal. Vanaf de zijlijn, maar wel dichtbij. Inmiddels is het gezin opgegroeid, heb ik Sara mogen zien en is er ruimte voor een nieuwe uitdaging.

Ik kijk er naar uit ook jullie te ontmoeten en begeleiden op dit speciale moment!

Trudy van Doeveren

Hierbij stel ik me voor als BABS van de gemeente Oisterwijk. Ik ben sinds 1988 gehuwd met Anton en we hebben 3 tienerdochters. Sinds 1994 wonen we in de Parel van Brabant. Het is dan ook een hele eer om vanuit het feeërieke Oisterwijk huwelijken te kunnen en mogen voltrekken!

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt in representatieve functies waarbij de nadruk lag op serviceverlening, met mensen omgaan en vooral het creëren van een prettige sfeer.

Het bruidspaar is het stralende middelpunt van deze feestelijke dag! Ieder bruidspaar is dan ook uniek. Graag zal ik voor de huwelijksdatum een persoonlijk gesprek bij het aanstaande bruidspaar thuis of in het raadhuis hebben. Tijdens dit samenzijn bespreek ik niet alleen de organisatorische kant, maar ook wil ik wat meer te weten komen om jullie straks zo herkenbaar mogelijk en in jullie sfeer toe te kunnen spreken. Om de spanning wat te breken, probeer ik dat op een ontspannen wijze te doen, terwijl er aan de andere kant ook een heel plechtig en ontroerend moment is: het geven van het JAWOORD aan elkaar.

Mijn toespraak wordt tevens ondersteund door een gedicht of citaat omdat hierin gevoelens en gedachten zo mooi kunnen worden verwoord. Hierbij wens ik het aanstaande bruidspaar veel succes toe met de voorbereidingen en misschien tot ziens!

Treesje Ogier

In 1991 werd ik benoemd tot BABS in onze gemeente. Die jaren zijn omgevlogen. Ik ben de tel kwijtgeraakt als het gaat om het aantal bruidsparen dat door mij getrouwd werd, maar het zijn er inmiddels ongeveer 2000! Dat zou kunnen betekenen dat het zo langzamerhand een sleur is gaan worden, maar niets is minder waar.

Ik ben echtgenote, moeder en intussen ook oma van 5 leuke kleinzoons! Mensen zijn allemaal anders, iedereen spreekt zijn eigen taal, heeft een eigen verhaal. En dus is geen bruidspaar hetzelfde en dat maakt het steeds weer zo boeiend. Mensen ontmoeten, die ik waarschijnlijk onder andere omstandigheden nooit zou zijn tegengekomen!

Voor mij is het van belang dat ik een bruidspaar in een gesprek echt leer te verstaan, een vertrouwensrelatie kan opbouwen en samen met hen een viering kan realiseren zoals zij het graag willen. Hun eigen inbreng vind ik belangrijk en met mijn luisterend oor probeer ik hun gedachten te verwoorden en aan te vullen met mijn eigen inbreng. Een goede raad voor hun toekomst wil ik ze ook meegeven en daar heb ik dan ook gelegenheid toe.

Huwelijksvoltrekkingen kunnen vaak heel ontroerend zijn, niet alleen voor de bruid en haar bruidegom, maar ook voor ouders, familie en niet te vergeten de vrienden. En eerlijk gezegd: zelf moet ik ook wel eens een keer slikken! Maar gelachen wordt er ook, een flinke dosis humor mag erbij en juist de afwisseling van ernst en lichtvoetigheid zorgt ervoor dat een bruidspaar zonder teveel spanning dit belangrijke en officiële onderdeel van hun huwelijksdag meemaakt en er echt van geniet.

Ik vind dat ik bevoorrecht ben om dit werk te mogen doen en prijs iedere dag waarop ik twee gelukkige mensen voor me zie staan. En heel vaak weet ik, na jaren nog, hoe een bepaalde viering is verlopen en wie het bruidspaar was. Ik hoop het nog lang te mogen doen.