Coronavirus

Op deze webpagina plaatsen wij lokale informatie en updates over het coronavirus.

Ondernemers

Voor ondernemers zijn landelijk én lokaal verschillende maatregelen genomen om te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Kijk voor het volledige overzicht op onze webpagina 'Coronacrisis en ondernemers'. Een actueel nieuwsoverzicht staat op onze webpagina 'Coronacrisis: informatie voor ondernemers'.

Hulp tijdens coronacrisis

De coronacrisis heeft een flinke invloed op ons dagelijks leven. Dat kan soms zwaar zijn. Je maakt je zorgen om je gezondheid, om die mensen in je omgeving, hoe het nou zit met de 'normale' zorg, of over hoe je het nu met de boodschappen moet doen. Misschien heb je wel klachten of heb je last van sombere gevoelens. Dan is het fijn om een overzicht te hebben van waar je terecht kunt. We hebben het voor je op een rij gezet. Kijk hiervoor op onze webpagina 'hulp tijdens coronacrisis'.

Aangepaste dienstverlening

  • We willen verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Daarom is het dringende advies om bij uw bezoek aan het gemeentekantoor en Raadhuis een mondkapje te dragen. Neem hiervoor zelf een mondkapje mee.
  • Openingstijden:  maandag, dinsdag en woensdag van 8.30 - 17.00 uur, donderdag van 8.30 - 19.00 uur en op vrijdag van 8.30 - 13.00 uur
  • Tijdens deze openingstijden kun je zónder afspraak je rijbewijs, paspoort of id-bewijs ophalen
  • Een afspraak maak je online via de website of telefonisch via (013) 529 13 11.
  • Wij blijven telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 - 17.00 uur en op vrijdag van 8.30-13.00 uur
  • Is het noodzakelijk dat je afspraak op het gemeentekantoor doorgaat? Hou dan een gepaste afstand van minimaal 1,5 meter.

Met kinderen over corona praten

Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? Hoe praat je met hen over de impact van het virus, bijvoorbeeld als zij angstig zijn of autisme hebben? En waar vinden professionals betrouwbare informatie en hulpmiddelen? Op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie staan adviezen en informatie van verschillende experts en organisaties op een rij: www.kenniscentrum-kjp.nl.

Als thuis de spanningen oplopen

De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Het Nederlands Jeugdinstituut geeft online tips voor ouders, kinderen, gemeenten en professionals in de jeugdhulp, jeugdbescherming en Veilig Thuis: www.nji.nl/coronavirus.