Coronavirus

Op deze webpagina plaatsen wij lokale informatie en updates over het coronavirus.

Dit regelt u via de gemeente Tilburg

Ondernemers

Voor ondernemers zijn landelijk én lokaal verschillende maatregelen genomen om te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Kijk voor het volledige overzicht op onze webpagina 'Coronacrisis: Kabinet neemt extra maatregelen voor banen en economie'. 

Is het inkomen uit jouw eigen bedrijf te laag is om in het levensonderhoud te voorzien, dan kan je als ondernemer (waaronder ook ZZP’ers) in aanmerking komen voor een Bbz uitkering (Bijstand voor zelfstandigen). Het Bbz is er onder andere voor gevestigde zelfstandigen in tijdelijke financiële problemen. Bijvoorbeeld als gevolg van de huidige coronamaatregelen. Je gaat eerst na of je voor de uitkering in aanmerking kom via de website van Stichting 155: www.155.nl. Kom je in aanmerking en ben je inwoner zijn Tilburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek of Oisterwijk? Vul dan het formulier ondernemersadvies op de website van de gemeente Tilburg in: www.tilburg.nl

Wij houden een overzicht bij met daarin alle maatregelen rondom het coronavirus: Kijk daarvoor op onze webpagina 'Corona update'.

Aangepaste dienstverlening

Als gevolg van de aangepaste maatregelen per zondag 15 maart passen wij met directe ingang onze dienstverlening aan.

  • Het gemeentekantoor is uitsluitend geopend voor spoedzaken op werkdagen van 9.00 - 11.00 uur én alleen na telefonisch overleg
  • Tijdens deze openingstijden kun je zónder afspraak je rijbewijs, paspoort of id-bewijs ophalen
  • Wij blijven telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 8.30 - 17.00 uur en op vrijdag van 8.30-13.00 uur
  • Heb je een afspraak voor 6 april? Wij nemen contact met je op. In overleg verplaatsen we de afspraak als dat mogelijk is
  • Is het noodzakelijk dat je afspraak op het gemeentekantoor doorgaat? Hou dan een gepaste afstand van minimaal 1,5 meter.

Met kinderen over corona praten

Door de uitbraak van het coronavirus zijn het spannende tijden. Leerlingen gaan niet naar school en we vermijden sociaal contact zoveel als mogelijk. Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is? Hoe praat je met hen over de impact van het virus, bijvoorbeeld als zij angstig zijn of autisme hebben? En waar vinden professionals betrouwbare informatie en hulpmiddelen? Op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie staan adviezen en informatie van verschillende experts en organisaties op een rij: www.kenniscentrum-kjp.nl.

Als thuis de spanningen oplopen

De maatregelen tegen het coronavirus hebben een enorme invloed op ons leven. Daardoor kunnen de spanningen thuis flink oplopen. Het Nederlands Jeugdinstituut geeft online tips voor ouders, kinderen, gemeenten en professionals in de jeugdhulp, jeugdbescherming en Veilig Thuis: www.nji.nl/coronavirus.