Verkiezingen gemeenteraad 18 november 2020

Op woensdag 18 november zijn in de gemeenten Oisterwijk, Boxtel en Vught herindelingsverkiezingen. Dit zijn vervroegde gemeenteraadsverkiezingen die wij organiseren vanwege de gemeentelijke herindeling van de gemeente Haaren. Je mag dan stemmen voor de nieuwe gemeenteraad voor de periode 2021-2026. In Tilburg zijn geen herindelingsverkiezingen.

Stemmen met een geldig identiteitsbewijs

Je mag een  identiteitsbewijs gebruiken dat maximaal vijf jaar verlopen is. Je mag dus een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gebruiken waarop staat “geldig tot 18 november 2015” of elke latere datum. Geen geldig identiteitsbewijs? Vraag dan op tijd een nieuwe aan. Maak hiervoor een afspraak.

Machtigen

Kun je zelf niet gaan stemmen? Bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie? Je kunt dan een andere kiezer machtigen om voor jou te stemmen. Dit kan op twee manieren: onderhands machtigen of schriftelijk machtigen. Meer informatie vind je op de pagina Machtigen.

Stempas

Uiterlijk woensdag 4 november ontvang je jouw stempas voor de verkiezingen. Voor het stembureau is jouw stempas het bewijs dat je jouw stem nog niet bij een ander stembureau hebt uitgebracht. Met je stempas kun je binnen de gemeente Oisterwijk zelf bepalen in welk stembureau je stemt. Zonder stempas en identiteitsbewijs kun je niet stemmen.

Stempas kwijt?

Ben je jouw stempas kwijt of heb je geen stempas ontvangen? Dan kun je een vervangende stempas aanvragen. Dit kan bij de balie in het gemeentehuis, via een brief of via e-mail. Ben je een inwoner van het dorp Haaren? Dan kun je terecht bij de gemeente Haaren.

Op het gemeentekantoor

Je kunt voor 17 november 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Dat kan bij een speciaal hiervoor ingerichte balie in de publiekshal van het gemeentekantoor. Je kunt hiervoor een afspraak maken via onze website. Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt. 

Via een brief

Je kunt per brief een vervangende stempas aanvragen. Je vraagt dit vóór 13 november bij ons aan. Bij een schriftelijke aanvraag voeg je een kopie van een geldig legitimatiebewijs toe.

Via e-mail

Voeg een kopie van een geldig legitimatiebewijs toe en verstuur jouw aanvraag voor 13 november naar postbus-cpb@oisterwijk.nl.

Verkiezingsinformatie voor politieke partijen

Als je met jouw politieke partij wilt deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 18 november 2020, moet je een aantal stappen doorlopen. Zo moet je als politieke partij een aanduiding (naam) vastleggen bij het centraal stembureau. Lees alle informatie op de pagina Informatie voor politieke partijen.