Reclamebelasting

Ondernemers in het centrumgebied van Oisterwijk die aankondigingen gebruiken die zichtbaar zijn vanaf de openbare weg, betalen hiervoor reclamebelasting. Denk bijvoorbeeld aan reclameborden, uithangborden en gevelreclame.

U gebruikt hiervoor uw DigiD

Reclamebelasting: hoe zit het

Reclamebelasting in het centrum van Oisterwijk is ingevoerd op verzoek van Centrummanagement Oisterwijk. De opbrengst wordt ook gebruikt om het centrum economisch sterker te maken. De belasting geldt voor ondernemers in het centrum die minimaal 1 reclameobject gebruiken in of bij hun onroerende zaak.

Tarieven reclamebelasting

Hoeveel reclamebelasting u betaalt, is afhankelijk van de Woz-waarde van uw zaak. Op basis van de Woz-waarde wordt een heffingsmaatstaaf vastgesteld. Van deze heffingsmaatstaaf wordt een percentage berekend.

Gebiedpercentage heffingsmaatstaafminimum bedragmaximum bedrag
Dorpsstraat en De Lind0,1832%€ 321,55€ 1071,80
Overige straten centrum0,1527%€ 229,35€ 802,75

Betalen reclamebelasting

U betaalt de reclamebelasting samen met de gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet krijgt u in februari. Betalen kan op 2 manieren:

  • Via automatische incasso. U betaalt dan in maandelijkse termijnen. De laatste termijn schrijven we eind december 2021 af. U heeft er verder geen omkijken meer naar en u weet zeker dat uw aanslag op tijd wordt betaald
  • U regelt de betaling zelf. In dat geval betaalt u de totale aanslag in 1 keer of in maximaal 2 termijnen