Parkeervergunning

Woont u in de betaald parkeerzone of is uw bedrijf hier gevestigd, dan kunt u een parkeervergunning aanvragen. Een vergunning is geldig tot 1 maart van het jaar of volgende jaar na aanvraag.

Online een parkeervergunning aanvragen of wijzigen

Voorwaarden

 • u woont of bent als bedrijf gevestigd in de betaald parkeerzone
 • per adres worden maximaal 2 vergunningen afgegeven. Bewoners of bedrijven met 2 auto's kunnen 1 vergunning krijgen op 2 kentekens 
 • parkeervergunningen voor bewoners worden afgegeven op kenteken. Parkeervergunningen voor bedrijven kunnen worden afgegeven op kenteken of op bedrijfsnaam 
 • het kenteken van het voertuig waarvoor u een vergunning aanvraagt staat op uw naam of u overlegt een berijdersverklaring via uw werkgever of leasemaatschappij
 • bedrijven moeten aantonen dat het nodig is om de auto in de betaald parkeerzone te parkeren. Als de auto vooral gebruikt wordt voor woon-werkverkeer krijgt u geen vergunning

Kosten

Kosten parkeervergunning

Vergunning

Inwoners

Bedrijven

1e vergunning zonder parkeren eigen terrein

€ 33,00

€ 132,00

1e vergunning met parkeren eigen terrein

€ 99,00

€ 264,00

2e vergunning zonder parkeren eigen terrein

€ 99,00

€ 264,00

2e vergunning met parkeren eigen terrein

€ 198,00

€ 528,00

Nieuwe vergunning bij verhuizing of nieuw kenteken

€ 20,00

€ 20,00

Geldigheid

Een vergunning is geldig tot 1 maart van het jaar of volgende jaar na aanvraag. Voorbeeld: wordt de vergunning op 31 oktober 2016 aangevraagd, dan is de vergunning geldig tot 1 maart 2017. Wordt de vergunning aangevraagd op 4 januari 2017, dan is de vergunning ook geldig tot 1 maart 2017.

Zijn er geen wijzigingen in uw situatie, dan wordt de parkeervergunning automatisch verlengd. U kunt voor jaarlijkse verlenging betalen via iDEAL of kiezen voor betalen per factuur.

Aanvragen

U vraagt online een parkeervergunning aan. Na betaling wordt de vergunningsbeschikking direct per e-mail opgestuurd. De pas die hoort bij uw vergunning, wordt binnen 5 dagen opgestuurd. Is er een wachtlijst, dan krijgt u schriftelijk bericht als u aan de beurt bent.

Verlies of diefstal

Uw parkeervergunning wordt afgegeven in de vorm van een digitaal parkeerrecht. Dit recht kan niet gestolen worden of kwijtraken. Uw vergunningsbeschikking ontvangt u per e-mail.

Uw QR codepas kan wél gestolen worden of kwijtraken. U hoeft dan geen aangifte te doen bij de politie maar u doorloopt de volgende stappen:

 • Stuur een e-mail naar parkeerserviceoisterwijk@p1.nl
 • geef hierin aan dat uw QR codepas vermist is
 • en geef hierin uw NAW/bedrijf- en vergunningsgegevens door.

Uw QR codepas wordt dan losgekoppeld van uw vergunning (de oude pas wordt geblokkeerd) en u ontvangt per post een nieuwe, aan uw vergunning gekoppelde QR pas.

Verhuizing of nieuwe auto

Verhuizing

Als u verhuist is het belangrijk om dit altijd door te geven aan Parkeerservice P1. Uw recht op de parkeervergunning kan dan namelijk komen te vervallen. U doet dit op de volgende manier:

 • Verhuist u naar een ander adres binnen dezelfde vergunningzone, dan geeft u alleen uw adreswijziging door per e-mail: parkeerserviceoisterwijk@p1.nl
 • Verhuist u naar een andere vergunningzone, dan moet u ook online een nieuwe vergunning  aanvragen.
 • Verhuist u naar een adres buiten het betaald parkeren gebied van Oisterwijk, dan vervalt automatisch het recht op uw vergunning.

Nieuwe auto

Als uw kenteken verandert, dan geeft u online uw kentekenwijziging door. Voeg eventueel een berijdersverklaring toe als het nieuwe kenteken niet op uw naam staat. Een permanente kentekenwijziging kost € 20,00.

Een tijdelijke kentekenwijziging kunt u ook online doorgeven en is kosteloos. Bijvoorbeeld wanneer u vervangend vervoer heeft terwijl uw auto bij de garage is voor onderhoud. Maximaal 5 keer per jaar kunt u een tijdelijke kentekenwijziging doorvoeren. Het tijdelijke kenteken is op uw vergunning maximaal 1 week geldig.