Hondenbelasting

Heeft u 1 of meer honden, dan betaalt u hondenbelasting. Als u een hond aanschaft, meldt u dit bij de gemeente. Heeft u geen hond meer, dan meldt u hem binnen 6 weken af. U krijgt de belastingaanslag in het najaar.

Tarieven

Tarieven hondenbelasting

Tariefsoort

Prijs

Voor een eerste hond

€ 60,96

Voor een tweede hond

€ 88,44

Voor elke volgende hond

€ 108,72

Voor een kennel

€ 252,12

Aanmelden hondenbelasting

Als u een hond aanschaft, moet u dit melden. Dit doet u schriftelijk met het formulier Hondenbelasting (PDF, 52 kb) . Stuur een kopie van uw identiteitsbewijs mee

Afmelden hondenbelasting

Heeft u geen hond meer, dan moet u dit binnen 6 weken melden. U hoeft dan niet meer te betalen voor de resterende hele maanden van het jaar.

Uw hond afmelden kan met het formulier Hondenbelasting (PDF, 52 kb)  

Stuur een kopie van uw identiteitsbewijs mee en een bewijsstuk dat u de hond niet meer heeft, bijvoorbeeld een euthanasieverklaring, verkoopbewijs of kennelregistratieformulier. Zonder bewijsstuk wordt de datum waarop u uw hond komt afmelden geregistreerd als afmelddatum.

Verhuizen

Als u verhuist naar een andere gemeente, wordt uw hond automatisch afgemeld bij de gemeente Oisterwijk. 

Vrijstelling hondenbelasting

Voor sommige honden hoeft u geen hondenbelasting te betalen. Bijvoorbeeld voor blindengeleidehonden, SOHO- en politiehonden en jonge honden tot 3 maanden die nog bij hun moeder zijn. U moet deze honden wel aan- en afmelden. Neem hiervoor telefonisch contact op met de gemeente.

Betalen hondenbelasting

U krijgt de aanslag hondenbelasting in het najaar. Op de aanslag staat een vervaldatum. U moet de hondenbelasting voor deze datum betalen. U kunt ineens of in termijnen betalen. Zolang het volledige bedrag maar voor de vervaldatum betaald is.

De gemeente gebruikt de opbrengst van de hondenbelasting onder andere voor de aanleg en het onderhoud van hondenuitlaatplaatsen, controle en toezicht.

Links

Downloads