Evenementenvergunning

Organiseert u een evenement, dan heeft u een evenementenvergunning nodig. Alleen voor een klein evenement als een buurtbarbecue of buurtfeest hoeft dit niet. Vraag de vergunning minstens 12 weken van tevoren aan.

Online evenementenvergunning aanvragen of een melding doen van een evenement

Klein evenement

Wanneer een klein evenement als een buurtbarbeque of buurtfeest voldoet aan de eisen die worden genoemd in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) is een melding voldoende. De melding moet minimaal 28 dagen vóór aanvang van het klein evenement gedaan worden. De precieze regels vindt u in artikel 2.24 en artikel 2.25 van de APV 2015 gemeente Oisterwijk. De melding geeft u door met het online aanvraagformulier evenementenvergunning/ melding. Voldoet u niet aan de voorwaarden, vraag dan een vergunning aan.

Personen vervoeren op een carnavalswagen

Voor het vervoeren van personen op een carnavalswagen vraagt u een ontheffing aan. Dat doet u met het formulier 'Ontheffing personenvervoer op geluidswagen (PDF, 179 kb) '. De ontheffing vraagt u uiterlijk 3 weken voor het evenement aan. Doe bij het ingevulde formulier ook een kaart van de route.

Tarieven

  • Het aanvragen van een evenementenvergunning is gratis.
  • Ontheffing artikel 35 van de Drank- en Horecawet voor het schenken van alcohol: € 89,05.
  • Vergunning voor het plaatsen van reclameborden: € 100,20.

Aanvragen

U vraagt een evenementenvergunning aan met het online aanvraagformulier evenementenvergunning/melding evenementen. Let op dat u alle gevraagde bijlagen meestuurt! Zorg ervoor dat deze al op de computer klaarstaan, zodat u ze kunt uploaden als daarom gevraagd wordt.

Afhandeling

Een evenement moet minstens 12 weken vóór aanvang bij de gemeente zijn aangevraagd. Uw aanvraag wordt getoetst aan het evenementenbeleid. Dit vindt u in de Evenementennota (PDF, 156 kb) .

Is uw vergunningaanvraag niet op tijd binnen, dan kan het zijn dat de gemeente uw aanvraag niet meer behandelt. U krijgt in dat geval geen vergunning.

Evenementenkalender

Het is de bedoeling dat evenementen in de gemeente over het jaar gespreid zijn. Weet u al wanneer u een evenement gaat organiseren? Informeer dan bij de gemeente of de datum van uw evenement past binnen de evenementen die al op de planning staan. Mail hiervoor naar gemeente@oisterwijk.nl.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via gemeente@oisterwijk.nl of  (013) 529 13 11.