Afvalstoffenheffing

Wij zijn verplicht om huishoudelijk afval op te halen. Alle huishoudens betalen daarvoor afvalstoffenheffing. U betaalt een vast tarief per maand en een tarief per lediging. Ook als u geen afval aanbiedt, betaalt u afvalstoffenheffing. Bedrijven betalen geen afvalstoffenheffing.

U gebruikt hiervoor uw DigiD

Afvalstoffenheffing: hoe zit het

De afvalstoffenheffing bestaat uit 2 onderdelen: een vast bedrag per jaar en een bedrag dat u betaalt per lediging. Het vaste bedrag betaalt iedereen, of u nu wel of geen afval heeft. Met dit geld zorgt de gemeente dat al het afval ingezameld en verwerkt wordt. Op de aanslag gemeentelijke belastingen die u in februari krijgt staat het vaste bedrag voor de afvalstoffenheffing van 2020. Daarnaast staat op de aanslag het bedrag dat u betaalt voor het aantal ledigingen van uw container in 2019.

Tarieven

Het tarief per lediging hangt af van het soort container en de inhoud. Het gebruik van de papiercontainer is gratis.

Kosten ledigen containers
Soort containerPrijs
Vast tarief (dit betaalt ieder huishouden)€ 112,44
Legen container restafval 140 liter€   6,21
  
Legen container restafval 240 liter€   11,35
  
Legen container gft-afval 140 litergratis
Legen container gft-afval 240 litergratis
(Ondergrondse) verzamelcontainer - vast tarief€ 74,52
(Ondergrondse) verzamelcontainer - bedrag per keer dat afval in de container wordt gegooid€ 1,89

Betalen afvalstoffenheffing

U betaalt de afvalstoffenheffing samen met de andere gemeentelijke belastingen. Het aanslagbiljet krijgt u in februari, hierop staat het vaste tarief van 2020. Ook het aantal ledigingen in 2019 staat op de aanslag. Betalen kan op 2 manieren:

  • Via automatische incasso. U betaalt dan in maandelijkse termijnen. De laatste termijn schrijven we eind december 2020 af. U heeft er verder geen omkijken meer naar en u weet zeker dat uw aanslag op tijd wordt betaald
  • U regelt de betaling zelf. In dat geval betaalt u de totale aanslag in 1 keer of in maximaal 2 termijnen

Overzicht ledigingen containers

Wilt u weten wanneer uw containers geleegd zijn, dan kunt u bij ons een overzicht opvragen. Stuur een e-mail naar belastingen@oisterwijk.nl.